Ponzi oyunu Bitconnect’in yöneticilerinden biri gözaltına alındı

Dünya çapında on binlerce insanı dolandıran ponzi oyunu BitConnect'in (BCC), Asya Başkanı Divyesh Darji, Delhi'de gözaltına altına alındı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yerel basının haberine göre, dünya çapında on binlerce insanı dolandıran ponzi oyunu BitConnect‘in Asya operasyon başkanı Divyesh Darji, Delhi Havalimanı’na giriş yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alındı.

Ocak ayından itibaren çöken Bitconnect’in önemli bir savunucusu olan ve Hindistan ile Asya’daki projeleri yöneten Darji’nin, yatırımcılardan 2,000 Bitcoin’in gasp edildiği bir olayla ilgisinin olduğu ifade edildi.

Polis soruşturmasının ardından yapılan açıklamada, 169 Bitcoin ve 8 altın ele geçirildiği bildirildi.

Asya’da art arda yaşanan bu olaylar kıtayı bir hayli rahatsız etti. 3 Çinli hacker’ın da büyük bir dolandırıcılığa imza atmasının ardından yatırımcılar hükümetten konuyla ilgili daha kapsamlı yasalar çıkarmasını bekliyor.

Bitconnect sistemi nasıl işliyordu?

Kullanıcılar, sisteme Bitcoin gönderiyor ve bu bitcoin’ler BCC’ye çevriliyordu. Sistemden faiz kazanabilmek için BCC’ler sistemde belirli bir süre tutulmak zorundaydı. Örneğin sisteme 10,000 dolar yatırmak istediniz.
Bu durumda plana göre ana para 180 gün içeride kalmak zorundaydı. Elde edeceğiniz faiz getirisi günlük yüzde 20 bonusla birlikte yaklaşık olarak aylık yüzde 40 olacaktı. Bu sistem, çökmeden önce 2.6 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmıştı.

Ek olarak şu anda 0.67 dolar olan her bir BCC’nin değeri vaktiyle 450 dolardı.

→ LOU KERNER: BITCOIN ALTINDAN DAHA İYİ BİR YATIRIM

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl