FBI ve Kore polisinden ortak operasyon: Ripple dolandırıcıları yakalandı

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Kore'de gerçekleştirilen olayda dolandırıcılar, yatırımcıları kandırarak 800,000 ABD Doları değerindeki Ripple'ı (XRP) hesaplarına geçirdiler. Suçlular, FBI ve Seul Polisi'nin ortak çalışması sonrası yakalandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Seul polisi, FBI ile ortaklaşa yürüttüğü soruşturma kapsamında kripto para dolandırıcılığı yapan 2 kişiyi tutukladı.

Alınan bilgilere göre Güney Koreli ve Japon yatırımcıların hedef seçildiği olayda 800,000 ABD Doları değerindeki Ripple (XRP) dolandırıcılar tarafından kendi hesaplarına geçirildi.

Yerel televizyon kanalı MBC’nin geçtiği haberde tutuklanan iki kişiden birisinin ofis çalışanı olduğu belirtildi. Dolandırıcılar, kurbanlarını öncelikle e-posta yöntemiyle kendilerine çektiler. Dolandırılanların 24’ünün Güney Koreli ve 37’nin Japon yatırımcılar olduğu iddia edildi.

Savcının açıklamasında işin nasıl organiza edildiği anlatıldı. İlk olarak sahte bir Ripple borsası kuruldu. Daha sonra elebaşı tarafından Güney Kore ve Japonya’daki Ripple kullanıcılarına, paralarının donmuş olduğunu öne süren e-postalar gönderildi. E-postalar, kullanıcıları kandırmaya yönelik ve kimliklerini ifşa etmeye teşvik edecek şekilde hazırlandı. Şifrelerini de giren kullanıcılar böylece kolaylıkla tuzağa düşmüş oldular. E-dolandırıcılık sitesinin sisteminin Ripple’ı hedeflemesinden kaynaklı olarak operasyona FBI da dahil oldu.

Elebaşı dolandırdığı paraları meşru borsalar yoluyla Kore’ye transfer etti. Bu parayı da lüks yaşamı için harcadığı ifade edildi.

Joongang Ilbo tarafından verilen haberde şüphelinin bütün parayı ve kripto para şirketlerini ele geçirdiği, geride hiçbir şey kalmadığı bildirildi. İddia makamı mağdurların kayıplarının karşılanmasının zor olacağını söyledi.

2 tutuklu isim siber dolandırıcılık ve Bilgi ve İletişim Ağları Yasası ihlallerinden suçlu bulundular.

→ MORGAN SATNLEY, BİTCOİN’DE SWAP İŞLEMLERİNE BAŞLAMAYI PLANLIYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl