Charles Hoskinson: Bitcoin’e yatırım yaptığımda fiyatı 1 dolardı

Cardano ve Ethereum'un kurucularından Charles Hoskinson, yakın zamanda verdiği bir röportajda Bitcoin'e 1 dolarken yatırım yaptığını ifade etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum ve Cardano’nun kurucularından olan Charles Hoskinson, yakın zamanda verdiği bir röportajda kripto para sektörüne 2011 yılında, Bitcoin henüz 1 dolarken girdiğini anlattı. O zamandan bu yana piyasa ve Blockchain sistemlerini destekleyen altyapı üstel bir oranda büyük ölçüde değişti.

Cardano ve Ethereum Classic’in geliştirilmesine liderlik eden bir teknoloji şirketi olan IOHK’nin CEO’su Hoskinson, Mpho Dagada ile gerçekleştirdiği röportajda 2011’de Bitcoin henüz 1 dolardan el değiştirirken Bitcoin madenciliği ile sektöre girdiğini söyledi.

2013 yılında Bitcoin’in fiyatı 1 dolardan 250 dolara 250 kat arttığında sektörde büyük projelere liderlik etme tutkusuyla yer almaya karar verdi.

İlk etapta Hoskinson, 500,000 dolar fonla bir stabil dijital para yaratmak için bir Çinli girişimciye yaklaştığını söyledi. O zamanlar Tether piyasada yoktu ve hatta yatırımcıların kripto paralardaki fonlarının değerini koruyabilmek için geçebileceği herhangi bir stabil dijital para da yoktu.

Hoskinson, teklifi reddetikten sonra ilk merkezsiz kripto para borsasında çalışmak üzere BitShares’in yaratıcısı Dan Larimer ile bir araya geldi. Daha sonra Larimer ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle şirketten ayrıldı ve Ethereum’u oluşturmak için Anthony Di Iorio ile Vitalik Buterin’le tanıştı.

2014 yılında Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı’nda Hoskinson ve Ethereum’un kurucu üyeleri Buterin, Di Iorio, Joseph Lubin ile Gavin Wood, Ethereum’u resmi olarak geliştirmek ve başlatmak üzere bir araya geldi:

“Konferans sırasında Anthony bir sahil evi kiraladı. Orada herkesle tanıştık. O zamanlar büyük olmayan ama şimdi büyük çocuklar Joseph Lubin, Gavin Wood geldi ve Ethereum böyle doğdu.”

2014’ten bu yana kripto para sektörü piyasa altyapısında, Blockchain sistemlerinde ve ölçeklenebilirlikte üstel bir iyileşme yaşadı. 2014 yılında Ethereum’un ortaya çıkışı, merkezsiz uygulamalara ve dünyadaki ilk merkezsiz hesaplama sistemine giden yolu oluşturdu.

Ethereum ayrıca Blockchain projelerinin Blockchain protokolleri geliştirmek için milyarlarca dolar toplayabilmesini sağlayan ICO’ları da devreye soktu. İlginç bir şekilde tarihteki en büyük ICO’ya da EOS’la 4 milyar dolar toplayan Dan Larimer imza attı.

Hoskinson daha sonra 2015 yılında Cardano’yu kurarak Ethereum’dan ayrıldı.

→ HILLARY CLINTON: HİÇ BITCOIN’İM YOK

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl