XRP, Türkiye’de Bitcoin’i açık arayla geride bıraktı

Ripple'ın token'ı XRP, bugün neredeyse yüzde 50'ye dayanan yükselişiyle birlikte Türk kripto para piyasasında da yüksek talep gördü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın token’ı XRP, bugün gün içinde neredeyse yüzde 50 oranında değer kazandı. Dijital para, son 5 günde ise yüzde 70 arttı. Son günlerde gösterdiği performansla parmak ısırtan XRP, özellikle bugünkü yükselişi sırasında Türkiye piyasasında da yüksek talep gördü.

CoinMarketCap’ten elde edilen veriler üzerinden Türkiye’de faaliyet gösteren büyük hacimli borsalar BTCTurk, Sistemkoin, VeBitcoin ile Koineks karşılaştırıldığında XRP‘nin hacim anlamında Bitcoin’i açık ara geride bıraktığı görülüyor.

Bu dört borsanın 24 saat içinde gerçekleştirdiği işlemin miktarı yaklaşık 74 milyon dolar. Bu rakamın 29 milyon dolarını XRP oluştururken BTC ise yalnızca 10 milyon dolarını oluşturuyor.

Türkiye’de XRP’nin en çok işlem gördüğü borsa, yine açık ara farkla BTCTurk. Son 24 saatte yaklaşık olarak 20 milyon dolarlık işlem gerçekleştiren borsada bu rakamın 13 milyon dolarından XRP, 2.3 milyon dolarından ise BTC sorumlu.

BTCTurk’ün hacim verileri

Son 24 saatte 13.5 milyon dolarlık hacme sahip VeBitcoin’de de hacmin 8.5 milyon dolarını XRP oluşturuyor.

En yüksek hacme sahip bu 4 borsadan bir Türkiye hesabı çıkarıldığında ise XRP’nin Türkiye’deki kripto para piyasasının yaklaşık yüzde 40’ına, BTC’nin ise yüzde 14’üne hakim olduğu söylenebilir.

→ SON GÜNLERİN SÜPERSTARI XRP’DE ASYA DEVREDE

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl