WSJ, 90 milyon doların 46 kripto para borsasıyla aklandığını iddia ediyor

The Wall Street Journal, yayınladığı araştırma haberinde 90 milyon doların 46 farklı borsa aracılığıyla aklandığını tespit ettiğini bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street Journal’ın bugün bildirdiğine göre suç faaliyetlerine karışmış yaklaşık 90 milyon dolar, 46 kripto para borsası aracılığıyla aklandı.

Gazete, yaptığı derinlemesine araştırmada iki yıllık bir süre zarfı içinde kullanıcıların anonimliklerini korumalarına izin veren Erik Voorhees liderliğindeki kripto para değişim platformu ShapeShift’ten yaklaşık 9 milyon dolar kara para aklandığını iddia etti. Dahası, bu ABD merkezli bir platform aracılığıyla aklanan en büyük miktar olarak kayıtlara geçti. ShapeShift, İsviçre’de kayıtlı olmasına karşın ABD’nin Colorado eyaletinde faaliyet gösteriyor.

Journal, suç faaliyetleriyle ilişkili 2,500’den fazla kripto para adresinden alınan fonları izleyerek 88.6 milyon doların borsalar yoluyla aklandığını tespit etti.

Paranın nasıl aklandığına bir örnek olarak dolandırıcılık şeması Starscape Capital ele alındı. Starscape Capital’in kandırılan yatırımcılardan 2 milyon dolar aldığı, bu fonların 1,58 milyon dolarının KuCoin’e gönderildiği, 517,000 dolarının ShapeShift’e transfer edildiği ve burada Ethereum’dan izlenemez kripto para olan Monero’ya dönüştürüldüğü, diğer 34,650 bin doların ise bilinmeyen bir adrese aktarıldığı bildirildi.

Ayrıca lekelenmiş olarak nitelendirilen fonların yaklaşık 23 milyon dolarının Binance‘e ve 9.2 milyon dolarının Bitfinex‘e gönderildiği kaydedildi.

Diğer borsalar ve aldıkları miktarlar şöyle:

ShapeShift: 8.82 milyon dolar
BTC-e: 7.84 milyon dolar
Bittrex: 6.28 milyon dolar
Changelly: 5.09 milyon dolar
Gemini: 4.81 milyon dolar
KuCoin: 4.52 milyon dolar
Bitstamp: 3 milyon dolar
HitBTC: 2.43 milyon dolar

Haberin zamanlaması, ShapeShift’in gelecek aydan itibaren kimlik tanılama kurallarını yürürlüğe koyacağını duyurmasından sadece birkaç hafta sonra gelmesi nedeniyle dikkat çekici.

→ BINANCE’İN CEO’SU: BOĞA PİYASASI HER AN GERİ DÖNEBİLİR

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl