SEC’in Bitcoin ETF’si kararına ne oldu?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF'sinin karar açıklaması için son tarih olarak 30 Eylül'ü belirlemişti. Bugün herhangi bir açıklama gelmemesi kafalarda soru işaretleri yarattı fakat SEC bugün zaten bir açıklama yapmayacaktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ETF’leri uzun bir süredir kripto para piyasasının gündeminden düşmüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) özellikle CBOE VanEck/SolidX Bitcoin ETF‘si başvurusu için vereceği karar dört gözle bekleniyor. Buradan çıkacak herhangi bir kararın kripto para piyasasını her iki yönde de ciddi biçimde etkileyebileceği söyleniyor.

Bu başvuru dosyası şu anda SEC’in önünde duruyor. SEC, daha önce yaptığı açıklamada CBOE ETF’siyle ilgili karar açıklaması için son tarihi 30 Eylül olarak belirlemişti. Bugün 30 Eylül ve birçok insanın beklentisinin aksine SEC’ten herhangi bir açıklama gelmemesi kafalarda soru işaretleri yarattı. Ancak zaten SEC, bugün herhangi bir açıklama yapmayacaktı, çünkü komisyon bugün yapılabilecek olan açıklamayı bundan 9 gün önce yaptı.

Bu noktada 30 Eylül tarihinin açıklama için ‘son tarih’ olarak belirlendiğini hatırlatmak gerekiyor. Yani komisyon, bu tarihten önce de açıklama yapabilir ki daha önceki pek çok örnekte belirlenen son tarih beklenmedi.

21 Eylül’de yapılan açıklamada komisyon, CBOE ETF’siyle ilgili halktan daha fazla girdiye ihtiyaç duyulduğunu bildirmişti. Bu açıklama aynı zamanda bir ‘erteleme’ niteliği taşıyordu. Şimdi SEC, Aralık ayı sonlarında bir açıklama daha yapmak zorunda. Komisyon ya ETF’yi kabul edecek ya reddedecek ya da iki ay daha öteleyecek.

Kanadalı yatırım şirketi Canaccord dahil olmak üzere piyasadaki birçok katılımcı, SEC’in kararı 2019 yılının Mart ayına kadar geciktireceğini tahmin ediyor.

→ ÇİN VE ABD ARASINDAKİ TİCARET SAVAŞI KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNİ VURACAK

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl