Bakterilerle yapılan bu tahmine göre Bitcoin tekrar 20,000 doları görecek

İlginç ve alışılmışın dışında. Bir sosyal bilimci, lider kripto para Bitcoin'in gelecekteki fiyat hareketlerini, bakterileri kullanarak tahmin ediyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birçok analist birçok farklı yöntemle Bitcoin’in fiyat hareketleri üzerine tahminde bulunuyor. Ancak bu seferki oldukça farklı ve alışılmışın dışında. Bir adam, lider kripto paranın gelecekteki fiyat hareketlerini, bakterileri kullanarak tahmin ediyor.

Bu sosyal bilimci, Bitcoin’in fiyatını, biyo-bilimde görülen modellere dayanan logaritmik bir kıssa olarak tanımlıyor.

Bitcoin’in kendisini biyolojik bir modele göre fiyatlandırması, imkansız değil. Sonuç olarak trader’lar da birer biyolojik varlıklar. Kararları ve ardındaki düşünme süreci beyinde biyokimyasal bir tepkiden ibaret.

Money Morning’in bildirdiği gibi Prateek Goorha’nın Bitcoin’in fiyatını tahmin etmekte kullandığı formül, o kadar da inanılmaz değil. Bununla birlikte oldukça alışılmamış. Goorha, Bitcoin grafiğinin bakterilerde gözlenen üreme modeline benzediği görüşünde: Üremenin olmadığı ‘lag’ safhası, bölünmenin, dolayısıyla üremenin en hızlı olduğu ‘log’ safhası, duraklama dönemi ‘station’ safhası ve ölüm dönemi ‘death’ safhası.

İlk aşamada bakterilerin belirli bir ortamın koşullarına uyum sağladığı görülür. İkinci aşamada üstel büyüme görülür: bakteriler, çevrenin artık daha fazla kişiyi ayakta tutamayacağı bir sınıra ulaşana kadar kendisini böler ve klonlar. Bu aşamadan sonra halihazırdaki bakteriler tükenene kadar var olan kaynakları beslerler. Elbette sonunda ölürler fakat Goorha bu aşamadan bahsetmiyor, muhtemelen bunu kripto parayla alakasız buluyor. Aynı döngü çoğu canlı organizma tarafından tekrarlanıyor ve bazı bilim adamları da insanın aynı modeli izleyerek yayıldığını öne sürüyor.

Bilim adamları, yukarıdaki modeli matematiksel bir formüle dönüştürdüler. Goorha, Bitcoin’in fiyatının şu ana kadar bakteri çoğalmasıyla aynı modeli izlediğini ve değerinin gelecekte de bu şekilde devam edeceğinden emin olduğunu söylüyor.

Goorha’nın tahminine göre Bitcoin şüphesiz tekrar 20,000 doları görecek. Hatta uzun zamandır beklenen bir boğa koşusunun an meselesi olduğunu tahmin ediyor. Bu yeni hücumun zirvesi 50,000 dolara kadar ulaşacak ve gelecekteki koşular Bitcoin’i 250,000 dolara kadar çıkarabilecek.

Kaynak: Bitcoinist

→ TRON KENDİ AĞINDA ÇALIŞACAK İLK OYUNU DUYURDU

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl