İsviçre merkezli borsa hack’lendi: Zarar 7.5 milyon dolar

İsviçre merkezli bir kripto para platformu olan Trade.io, bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Saldırının yol açtığı zararın boyutu 7.5 milyon doları buldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para alım satım platformu Trade.io pazar günü bir güvenlik ihlali oluştuğunu kabul etti ve bilinmeyen bir grubun soğuk cüzdanlardan 50 milyonun üzerinde token çektiğini söyledi.

Bu token’lerin değeri yaklaşık 7,5 milyon dolara tekabül ediyor. Saldırının nasıl gerçekleştiği ise belirsizliğini koruyor.

Soğuk depolama cüzdanları genellikle kripto para hesabına giriş bilgilerini içeren özel USB tabanlı cihazlar şeklinde olur.

Trade.io, soğuk depolama cüzdanlarını güvenli banka kasalarında tuttuklarını söyledi. Platformun CEO’su Jim Preissler konuyla ilgili olarak “Biz güvenli banka kasalarının herhangi bir tehlike oluşturmadığını doğrulamıştık.” dedi.

Bununla birlikte, şirket güvenlik ekibinin soğuk hava cüzdanlarıyla ilişkili hesapların birinde büyük bir işlem tespit ettiğini söyledi. Etherscan raporlarına göre araştırma devam ederken, şirketin likidite havuzu için soğuk cüzdanlarda tutulan 50 milyon TIO token çekildi ve tahmini 1,3 milyon token sırasıyla Bancor ve Kucoin borsalarına aktarıldı.

Kucoin ve Bancor, Trade.io’ ya araştırmalarında yardımcı oluyor. Her iki borsa da TIO token için para çekme, para yatırma ve şu anki işlemleri devre dışı bıraktı.

Çalınan fonlar Trade.io nun yedekte beklettiği kripto paralardı. Bu yedek paralar şirketin rezervlerinde tutuluyor, ticaret faaliyetlerinin zirve yapması gibi durumlarda likidite havuzunda kullanılıyor. Bu fonlar kullanıcılara değil, şirkete ait.

Preissler, şirketin kod temelli fork düşündüğünü ve bununla çalınan fonları geçersiz hale getirmeyi ve TIO token’lerin değerini korumayı planladıklarını söyledi.

Trade.io, hırsızlığın günlük ticaret faaliyetini etkilemediğini ve platformun normal şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Son olarak Preissler meydan okudu ve şunları kaydetti:

“Rakiplerimizin ve hareketimizi yıkmak isteyenlerin önemli bir hedef noktası olduk. Daha işin başındayız. Size garanti veriyorum ki onlara boyun eğmeyeceğiz.”

Haber: ZDNet

→ NORVEÇ’TE BITCOIN CİNAYETİ: ŞÜPHELİ FİRARDA INTERPOL TAKİPTE

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl