Bitcoin için ‘15,000$’ dedi ve ekledi: Arka planda büyük paralar harcanıyor

Kripto para uzmanı Danny Scott, Bitcoin'in olgunlaşmaya başladığını ve yılbaşına kadar 15.000 dolar seviyelerini görebileceğini iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in fiyatı, Aralık 2017’den Haziran 2018’e kadar kadar % 70’lik bir düşüşle 20.000 dolarlardan 5.848 dolar seviyelerine gerilemişti. Ancak Bitcoin son zamanlarda, 6.300$ ve 6.500$ seviyeleri arasında gidip gelen eşi benzeri olmayan bir istikrar süreci yaşıyor.

Bitcoin‘in ayı piyasasında defalarca bozguna uğramasına rağmen bir kripto uzmanı hala BTC’nin geleceğinin parlak olduğuna inanıyor. Lider kripto paranın yılbaşına kadar 15,000$ seviyesini görebileceğini ileri süren kripto para borsası CoinCorner’in kurucu ortağı Danny Scott, boğaya dair inancını çeşitli faktörlerin birikimine dayandırıyor.

Scott şunları söylüyor:

“Çok sayıda büyük şirketin toplu olarak Bitcoin almaya başladığını görüyoruz, buna karşın satmak isteyen insan sayısı az. Bitcoin, fiyatını yaklaşık 4-5 aydır 6.000$ seviyesinde güzel bir şekilde tutuyor.
Tarihsel eğilimlere baktığımız zaman Kasım ve Aralık ayları genellikle daha yoğun aylar olmuştur.
Ayrıca yüksek gelir düzeyindeki bireylerin ve şirketlerin yüklü oranda Bitcoin aldıklarını görüyoruz.
Bu gibi sebepler, kripto paralara ilginin artmasına katkıda bulunuyor.

Fidelity, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ticareti için, Ocak ayında çıkacak olan kurumsal düzeyde bir OTC platformuna hazırlandıklarını duyurdu. Ayrıca insanların doğrudan göremedikleri fakat arka planda buraya harcanan büyük paralar var. Bu, doğal olarak fiyatı da yavaş yavaş yükseltecek. Ayrıca bu, geçen yılın ani hareketlerinden daha sağlıklı bir hareket olmalı.”

Scott, sözlerini şöyle bitirdi:

“Bitcoin, ileride dünya çapında rezerv para birimi haline gelebilir ve bazı ülkeler bunu birincil para birimi olarak kabul edebilir çünkü kendi para birimlerine göre daha istikrarlı ve güvenli. Örneğin Venezuela ve Zimbabwe gibi parası çok volatil ülkeler bunu kullanabilir. Ve ben, bunun uzun vadeli bir çözüm olacağına inanıyorum. Bitcoin’i benimseyen insan sayısı arttıkça daha istikrarlı hale gelecektir. Bitcoin kesinlikle kalıcı!”

Haber: Daily Express

→ÇİN’DE BİTCOİN VE DİĞER KRİPTO PARALAR YASAL OLARAK KABUL EDİLEBİLECEK

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl