Çin’de bazı Bitcoin madencilik çiftliklerinin faaliyetleri durduruldu

Çin'de bazı kripto para madencilik çiftliklerinin faaliyetleri vergi ve diğer çeşitli yasal incelemeler gereği askıya alındı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Anonim bir madenci, ilgili hükümet kurumlarının Çin’in güneydoğusundaki Guizhou eyaleti ile Sincan’ın uzak batı bölgesinde yer alan bazı madencilik çiftliklerinin 5 Kasım’dan itibaren faaliyetlerini durdurmalarını istediklerini söyledi.

Cong News tarafından verilen haberde ayrıca yetkililerin madencilik çiftliklerinin vergi beyannamelerini, nakit akışlarını ve gümrük bilgilerini incelediğini belirtti. Ayrıca yetkililerin yaptıkları vergi incelemesinin çok sıkı olduğu bildirildi. Dahası, madencilik çiftliklerinin uyumluluk kriterlerini yerine getirmek için gerçek isim tescilini yapmayan müşterilere hizmet vermeyeceğine dair bir taahhütname imzalaması zorunlu tutuldu.

Bu madencilik çiftliklerinden biri tarafından yapılan açıklamada “Yeni düzenlemelere göre şirketimiz ulusal ağ ve bilgi güvenliğini sağlamak için yakın gelecekte daha sıkı bir gerçek isim tescil işlemi gerçekleştirecektir.” denildi. Bu madencilik çiftliğinin ulusal kanun ve yönetmeliklere uygun, yetkili bir madencilik şirketi olduğu görülüyor. Ancak buna karşın şirket 5 Kasım’da haber verilmeksizin bir elektrik kesintisi yaşadı ve elektrik şimdiye kadar verilmiş değil.

Madencilik şirketi bu dönemde her gün tahmini 1 milyon yuan zarara katlanmak zorunda bırakıldı. Anonim kaynak, birkaç maden şirketinin daha bu şekilde elektriklerinin kesildiğini ve yeni düzenlemenin gelecekte başak madencileri de etkileyebileceğini aktardı.

Haber henüz yetkililer tarafından doğrulanmış değil. Öte yandan haber, yaklaşan Bitcoin Cash çatallanmasının ortasında, dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketi Bitmain için kritik bir zamanda gelmesiyle de önemli. Bitmain, bir süredir Sincan’daki madencilik çiftlikleriyle görüşmeler yaparak Bitcoin Cash çatallanması öncesinde 90,000 Antminer S9 madencilik cihazı konuşlandırmaya çalışuyordu. Bu düzenleyici girişimin Bitmain ve yaklaşan BCH çatallanması üzerinde bir etkisinin olup olmayacağını zaman gösterecek.

Bu Sincan Uygur özerk bölgesindeki kripto para madencilik faaliyetlerini sınırlayan ilk düzenleyici adım değil. Temmuz ayında Sincan Ekonomi ve Enformasyon Komisyonu, yerel kamu kuruluşlarından yasa dışı Bitcoin madencilik faaliyetlerini rapor etmesini ve durdurmasını talep ettiği bir bildiri yayınladı.

Haber: 8BTC

→ KALDIRAÇLI BITCOIN BORSASI BITMEX’LE İLGİLİ VAHİM İDDİALARA YANIT

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl