Ripple’ın eski üst düzey yöneticisi, şirketten neden ayrıldığını açıkladı

Yaklaşık 6 yıl çalıştığı Ripple'dan geçtiğimiz Mayıs ayında ayrılan eski Ripple CTO'su Stefan Thomas, ayrılık nedenini açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mikro ödeme platformu Coil‘in kurucusu Stefan Thomas ve CTO’su (Baş Teknoloji Yöneticisi) Ben Sharafian katıldıkları bir podcast yayınında mevcut şirketleri ve önceki şirketleri Ripple hakkında bazı açıklamalarda bulundular. Ayrıca ikili, şu anda Internet dünyasında popüler olan ve reklam modellerinin yerini alan, içeriğin gelir kaynağı haline getirilmesi konusuna da değindiler.

Finansal teknoloji alanının önde gelen firmalarından olan Ripple‘da bir zamanlar CTO olarak görev yapan Thomas’a, neden böyle bir şirketten ayrılıp Inter Ledger üzerinde çalışan yeni bir şirket kurma girişiminde bulunduğu soruldu. Thomas ise bu fikrinin arkasında yatan düşünce sürecini şöyle açıkladı:

“Ripple’ın, kurumsal kullanım olanaklarının yanı sıra XRP’nin kullanım olanaklarına çok fazla odaklandığını düşünüyorum. Dolayısıyla ödemeleri kurumlar, onların müşterileri, ödeme hizmeti sağlayıcıları, bankalar ve buna benzer şeyler için daha etkili hale getirmeye çabalıyorlar.”

Stefan Thomas

Thomas, Ripple’da çalışırken müşterilerle ilgili deneyimleri hakkında da konuştu ve şunları söyledi:

“Benim araştırma ekibim ve Ripple en sonunda fark ettik ki bankalar müşterilerinin çıkarlarına uygun şekilde hareket etmeye meyilli. Aynı zamanda, bankacılık sektörünün büyük kısmı, en önemli müşteri kitlesi olarak kendilerinden daha büyük şirketleri görüyor. Inter Ledger tarafından sağlanan kullanım olanakları ise bu sınıfa pratik olarak pek de uygun değil.”

Yayının önceki kısımlarında ise Coil ekibi, Inter Ledger’in kullanım olanakları hakkında konuştu. Bunlar genel olarak online portalları, sanatsal çalışmalardan ve buna benzer şeyler üzerinden para kazanmak üzerineydi.

Thomas, bu bağlamda sözlerine devam etti ve şöyle konuştu:

“Internet’in kullanım durumları açısından yeni bir iletişim biçimi ortaya çıkardığı gibi biz de yeni bir şeyler yapmak istiyoruz. Ve büyük şirketlerin bu durumu benimseyecek ilk aktör olması pek de muhtemel değil.”

Ayrıca şirketlerin mevcut kullanım durumlarıyla ilgili maliyet tasarrufu yapmanın yollarını aradığını söyleyen Thomas, “Biz de kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber: AMBCrypto

→BU GRAFİĞE GÖRE BİTCOİN’DEKİ SON DÜŞÜŞ CİDDİ BİR FIRSAT OLABİLİR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl