Blockstack CEO’su: Şu anda kıştayız ama gelen dalga çok büyük olacak

Blockstack yöneticisi Muneeb Ali, kriptoda kış mevsiminde olduğumuzu, şu anki evrenin internetin çağırmalı çağına benzediğini ve bir sonraki dalganın çok büyük olacağını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockchain teknolojisinin 2008’de ortaya çıkmasından bu yana 80 binin üzerinde dijital teknoloji projesi başlatıldı. 2016’da, toplamda 29 kripto para projesi ICO yoluyla 6 milyar dolar toplarken 2017’de 871 ICO, 6 milyar dolar daha toplayarak Blockchain alanına doğru bir yatırım dalgası başlattı. 2018’de ise 800 ICO kendi Blockchain ürünlerini duyurdu.

Fakat Muneeb Ali, kripto para alanındaki kış mevsiminin bunların çoğunun yok olmasına neden olabileceğini düşünüyor.

Fonlamalarda düşüş

Blockchain platformu Blockstack‘ın baş işletme müdürü Ali, dijital proje girişimlerine yapılan fonlamaların azaldığını söyledi. Çoğu ICO projesinin bir Blockchain ürünü ortaya koyamaması nedeniyle yatırımcılar arasındaki güvenin, son zamanların en düşük seviyesine geldiğini belirten Ali, bunun sonucunda da iyi projelerin bile fon bulmada zorluk çekebileceğini söyledi.

Muneeb Ali yine attığı bir tweet’te şöyle yazdı:

“İnkar etmeye ya da küçümsemeye gerek yok. Finansman desteği muhtemelen kuruyacak ve projelerin bir bir kepenk kapattığını görmeye başlayacağız.”

2018, kripto para piyasasının en kötü yıllarından biri oldu. Neredeyse tüm kripto varlıklar muazzam kayıplar kaydetti. Bunların içinde zirvedeki coinler BTC, ETH ve XRP de var. Bu kayıplardan ise kısmi olarak ICO’lar da sorumlu tutuluyor. ICO’lar kendi Blockchain platformlarını geliştirmek için yatırımcılardan başlıca kripto paraları topladılar. Fakat işin sonunda, çoğu bir ürün ortaya koyamadı ya da vaat edilen yol haritasının gerisinde kaldı. Bütün bunlar olup biterken ICO’lar itibari paralara çevirmek için topladıkları paraları bozduruyorlar ve zayıf talebe karşı arzı artırıyorlardı.

Ali, çok sayıda Blockchain projesinin yok olmasının kripto para piyasası için uzun vadede iyi olabileceğini söylüyor.

Blockstack yöneticisi, kripto para piyasasının şu anki evresinin internetin çevirmeli çağına benzediğini ifade ediyor. Eskiden başarısızlıklar, pratiğe dökülemeyecek fikirler ve aldanarak yapılan yatırımlar önemli bir olasılıktı. Ancak şimdi, fonların azalmasıyla bu olasılıklar da azalmış oldu. Artık yatırımcılar daha akıllıca hareket ediyor, sermayelerini pratiğe dökülebilir ve arkası olan projelere yatırıyorlar.

Yeni bir başlangıç

ICORating verilerine göre, Blockchain girişimlerine yapılan fonlamalar 1. ve 2. mali çeyrek arasında 3.3 milyar dolardan 5.5 milyar dolara çıktı. Bütün bunlara rağmen, çok az sayıda ICO fon toplayabildi. Geri kalanlar ise başarısızlığa uğradı.

Bu da yatırımcıların Blockchain teknolojisinin potansiyeline inanmaya devam ettiklerini, ancak sadece birkaç ekibe ve onların geliştirmelerine güvendiklerini kanıtlıyor.

Ali’ye göre, henüz sondan çok uzaktayız. Ayrıca Ali, bir sonraki dalgada piyasanın büyüyeceğini ve kriptonun çevirmeli çağının çok ötesinde olacağımızı iddia ediyor.

Haber:NewsBTC

→BİTCOİN MADENCİLİĞİ DEVİ BİTMAİN’E 5 MİLYON DOLARLIK DAVA

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl