Kadınların favorisi Bitcoin değil, XRP

Sosyal ticaret platformu eToro ve Mumsnet'in kadınlara yönelik anketine göre, kadınlar arasında XRP, Bitcoin'den daha popüler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yeni veriler, kripto para piyasasının bir zamanlar olduğu gibi erkek egemen bir yapıda olmayabileceğini gösteriyor. Ticaret platformu eToro ve patentli tartışma forumu Mumsnet, 1,000’den fazla kadın katılımcıya yatırım yapma yaklaşımlarıyla ilgili soru sormak için bir anket gerçekleştirdi.

Sonuçlara göre, katılımcıların %47’si yatırım hakkında önemli ölçüde bilgi sahibi olma konusunda ılımlı. %57’si ise kendi yatırım kararlarını kontrol altına almak istiyor.

Ayrıca; uzun vadeli zenginlik için katılımcıların birincil motivasyonu, (%71 oranda) çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamak.

Anketin belki de en şaşırtıcı noktası ise kadınların kripto paralarla ilgili önemli oranda bilgi sahibi olması. Yaklaşık %80’i kripto para terimini biliyor. Ayrıca, kadınların %42’si kripto paralara ya yatırım yapmış ya da gelecekte yapmayı düşünüyor.

eToro platformu istatistiklerine göre, platforma kayıtlı kadın kullanıcıların %90’ı kripto paralara yatırım yapmış. Kadınların tetcih ettiği kripto paralar sırasıyla XRP (%51), BTC(%15), ETH (%10), LTC (%6) ve XLM (%3).

Kadınlar daha mı fazla HODL yanlısı?

Verilerin öne sürdüğü bir şey de, çocuklarını göz önünde bulundurarak uzun vadeli geleceklerini planlamak için daha fazla çaba sarf eden kadınların, günlük al-sat yapanlara göre kripto para varlıklarını daha uzun süre ellerinde tutmaları daha olası olmasıydı. Kumara benzeyen günlük ticaretin, erkeklerin hakimiyetinde olan bir alan olduğu sürpriz değil. Bu ayrıca yüksek risk alıcıların yöneldiği bir alan. Bu yüksek risk alıcılar da genellikle erkekler.

Haber: CryptoPotato

→128 DOLAR ÇEKECEKTİ, BİTCOİN BORSASI 35 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl