Almanya’nın en büyük ikinci borsası ilk yarıda kripto para borsası açıyor

Almanya'nın en büyük ikinci borsası Boerse Stuttgart, 2019'un ilk yarısında kripto para işlem platformunu faaliyete alacağını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Almanya’nın en büyük ikinci borsası olan Boerse Stuttgart, 2019’un ilk yarısında bir kripto para işlem platformu açmaya hazırlanıyor.

Şirket, dün yaptığı açıklamada dijital varlık ticareti için bir mühendislik altyapısı yaratmak üzere yerel fintech şirketi SolarisBank ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Resmi bankacılık lisansına sahip olan SolarisBank, girişim için Boerse’nin bankacılık ortağı olacak.

Boerse Stuttgart’ın CEO’su Alexander Hoptner, “Teknoloji ve bankacılık uzmanlığı kombinasyonuyla SolarisBank, bizim için harika bir ortak olacak” dedi.

İlk etapta platformda Bitcoin ve Ether gibi kripto paraların alım-satımı yapılabilecek, şu anda geliştirilme aşamasındaki ICO platformu hayata geçtiğinde ise burada ihraç edilen token’lar ikincil piyasada işlem görecek.

Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar, Boerse Stuttgart’ın hisse senedi ticareti platformuna benzer özellikler sunacak olan kripto para platformunda işlem yapabilecekler.

Borsa, kripto para ve ICO token’ları ticareti platformu açma planlarını ilk olarak bu yılın Ağustos ayında duyurmuştu. Şirket, Nisan ayında ise kripto paralar için Bison adı verilen bir al-sat uygulaması ve saklama hizmeti geliştirdiğini açıklamıştı.

Öte yandan SolarisBank da dün ülkede kripto bankacılık hizmetleri sunmalarına yardımcı olmak için kripto ödemeler şirketi Bitwala ile iş birliğine imza attığını bildirmişti.

Haber: CoinDesk

→ PİYASADA TEHLİKELİ OYUN: “3 OCAK’TA BITCOIN’LERİ BORSALARDAN ÇEKİN”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl