Bitcoin’deki ani düşüşten önce dikkat çeken transfer

Bitcoin, bugün ani bir hareketle 4,000 doların altına gerilirken CoinFi'nin CEO'su düşüşten önce yüklü miktarda bir kripto para transferi olduğunun altını çizdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, yaklaşık 4-5 gündür 4,000 doların üzerinde tutunurken bugün gelen satışlarla birlikte 3,750 dolara kadar çekildi. Bir numaralı kripto para yayın saatinde 3,780 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin‘in yanı sıra Ether, Litecoin, XRP gibi en büyük kripto para birimlerini izleyen bir gösterge olan Bloomberg Galaxy Crypto Index, yüzde 7.7 oranında geriledi.

Öte yandan Hong Kong’da bulunan bir kripto para araştırma şirketi olan CoinFi’nin kurucusu ve CEO’su Timothy Tam, ilginç bir noktada dikkat çekti. Tam, düşüşten yaklaşık olarak bir saat önce 40,000 civarında Ether’in tek işlemde bir borsaya gönderildiğini fark ettiklerini söyledi.

Tam, sözlerinin devamında “Genel olarak Ethereum’un bir borsaya transferi satma niyeti olduğunu gösteriyor ve bir borsada satış varsa bu domino etkisi ile diğer borsalara sıçrar, çünkü arbitrajcılar hemen diğer borsalarda da satış yapmaya başlar.” dedi.

Bu arada Ethereum’daki değer kaybı, yüzde bazında Bitcoin’i ikiye katladı.

Kripto para sektörü bu hafta ikinci en büyük kripto para Ethereum ailesinden Ethereum Classic’e yapılan %51 Saldırısı ile sarsıldı. En büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, yaptığı açıklama ile saldırının Ethereum Classic ağında yol açtığı zararın 1.1 milyon dolar olduğunu duyurdu. Bu saldırıdan zarar gören borsalardan biri olan Gate.io da müşteri fonlarından 220 bin dolara eşdeğer Ethereum Classic kaybettiklerini ve müşterilerinin zararlarını karşılayacaklarını bildirdi.

Haber: Bloomberg

→ TRON EN BÜYÜK 8. KRİPTO PARA OLDU – YÜKSELİŞİN 5 NEDENİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl