Bitcoin devi Bitmain, madencilik operasyonlarını bir bir durduruyor

Çin merkezli Bitcoin madenciliği devi Bitmain'in İsrail'in ardından Teksas'taki operasyonlarını da durdurma kararı aldığı bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Texas Public Radio, Çin merkezli lider madencilik şirketi Bitmain’in Teksas’ın Milam ilçesine bağlı Rockdale’deki madencilik operasyonlarını durdurduğunu bildirdi.

Milam ilçe hakimi Steve Young, iki mühdenis ve insan ilişkileri müdürü hariç tüm Bitcoin çalışanlarının işten çıkarıldığını ve tüm operasyonların askıya alındığını duyuran bir bildiri yayınladı.

Young, daha sonra şirketin kendisine kapanma yerine küçülmeye gideceğini ve şu anda 15 yerine sadece 5 çalışanla devam edeceğini söylediğini ifade etti.

Young şöyle diyor:

“Binaları yenilemek için bugüne kadar milyonlarca dolar harcadılar. Bana orada halihazırda 7,000 – 8,000 sunucu olduğu söylendi.”

Texas Public Radio’daki habere göre Young, Bitmain’in bu yeni kararının nedeni olarak Bitcoin’in fiyatındaki çöküşü gösterdi. Bitmain’den bir yetkili şöyle dedi:

“Rockdale’deki ekip projeyi küçük çaplı olarak her an yeniden başlatabilecek uzmanlığa sahip. Bitmain, tesisi piyasa koşullarına bağlı olarak daha yavaş bir hızda büyütmek ve ölçeklendirmek istiyor.”

Bitmain’in geçtiğimiz Ağustos ayında iki yıl içinde tam olarak faaliyete geçmesi beklenen Blockchain veri merkezi için Teksas’a 500 milyon yatırım yapacağı yazılmıştı.

Öte yandan şirketin, Aralık ayında İsrail’deki merkezini kapattığı bildirilmişti. Ayrıca tüm personelin en az yarısının işten çıkarılacağı da ileri sürülmüştü.

Bitmain, gelirlerinin %80’inden fazlasını madencilik cihazı satışlarından elde ediyor. Madencilik işi, şirketin gelirlerinin ciddi bir bölümünü oluşturmuyor.

Haber: CoinTelegraph

→ ETHEREUM CLASSIC SALDIRGANINDAN BORSAYA 100,000 DOLAR İADE

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl