Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ortak kripto para çıkaracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın ortak bir girişimle iki ülke arasında kullanılacak bir kripto para çıkaracağı bildirildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) resmi haber ajansı Emirate News Agency, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’nın bir kripto para oluşturulması konusunda iş birliği yapacaklarını duyurduğunu bildirdi.

Habere göre Suudi-Emirati Koordinasyon Konseyi İcra Kurulu, Azim Stratejisi kapsamında ortak girişimleri görüşmek üzere BAE’nin başkenti Abu Dhabi’de her iki ülkeden toplam 16 üyeyle birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

Azim Stratejisi; sivil havacılık, finansal farkındalık gençlik eğitimi ve sınır ötesi bir dijital para biriminin geliştirilmesi dahil olmak üzere yedi girişimi içeriyor. Habere göre kripto para, “Blockchain teknolojisinin etkilerini daha iyi anlamak ve sınır ötesi ödeme gerçekleştirmek amacıyla deneysel bir aşamada bankalar için kesin surette hedeflenecek.”

Ortak kripto para projesi, ayrıca merkezi bir kripto para biriminin finansal politikalar üzerindeki etkisini de araştıracak.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin merkez bankasının iki ülke arasındaki sınır ötesi işlemlerde kabul edilecek bir kripto para çıkarmak için Suudi Arabistan Para Ajansı ile iş birliği yaptığı yazılmıştı.

Haber: CoinTelegraph

→ BITCOIN BORSALARINA GÖNDERİLEN FOTOĞRAFLAR KARANLIK AĞDA SATILIYOR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl