Dünyanın 3 numaralı zengini Warren Buffett yeniden Bitcoin’e sardı

Amerikalı iş adamı Warren Buffett, CNBC'ye verdiği röportajda, Bitcoin'i bir aldatmaca olarak niteledi ve hiçbir değer üretmediğini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yaklaşık 84 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett, bugün CNBC’ye verdiği röportajda, Bitcoin’inin bir aldatmaca olduğunu ve dolandırıcıların ilgisini çektiğini söyledi.

Bitcoin eleştirmeni olarak bilinen Buffett, daha önce de Bitcoin‘e yatırım yapmanın kumardan farksız olduğunu ve hiç kimsenin Bitcoin’in tam olarak ne olduğunu bilmediğini söylemişti.

Röportajda Bitcoin’le ilgili fikirlerinin değişip değişmediği sorulan Buffett, fikirlerinin değişmediğini ve Bitcoin’in özünde bir aldatmaca olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında Bitcoin’in içsel değeri olmadığını ve hiçbir şey üretmediğini iddia eden Buffett, bunu da Blockchain teknolojisinin Bitcoin’e bağlı olmamasına dayandırdırdı.

Bununla birlikte, Bitcoin’e yatırım yapmanın hayatlarını değiştireceğini düşünen insanları anlamaya çalıştığını belirten Buffett, bu konuyla ilgili olarak da şu yorumda bulundu:

“Gelecek yıl nerede olacağımızı kim bilebilir?”

Buffett, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında, şirketinin yıllık toplantısında yine kripto paralarla ilgili konuşmuş ve şu yorumda bulunmuştu:

“Kripto paraların sonu kötü bitecek. Bitcoin bir fare kapanı.”

Ayrıca, Buffett’in sözlerini değerlendiren Berkshire Hathaway başkan yardımcısı Charlie Munger de ondan geri kalmadı ve şu ifadelerle kripto para piyasasını yerden yere vurdu:

“Başkaları çöplerin ticaretini yapıyor. Siz de bunun dışında kalmamaya karar veriyorsunuz.”

Geçtiğimiz yıl, kendisini Buffett’ın ve Munger’ın öğrencisi olarak ilan eden Chamath Palihapitiya, bu iki eleştirmenin Bitcoin’le ilgili yanlış düşündüğünü ve bu teknolojinin Buffett’ın yetkinlik alanında olmadığını söylemişti.

Haber: CoinTelegraph

→ ABD HÜKÜMETİNDEN BİTFİNEX’E BİTCOİN İADESİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Treader_Prof Yanıtla

    Uzun zamandır bu açıklamayı bekliyordum yakında Georce Soros Jim Rogers gibi spekülatörlerden de bu tür bir açıklama gelebilir. Warren Buffett profesyonel bir spekülatördür eğer para kazanacağı bir sektöre (borsa, altın, hisse vs) yatırım yapacaksa onun fiyatını çöp seviyesine indirecek her türlü açıklamayı ve girişimi yapar istediği fiyatlara gelince onu alır ve yükselmesi için elindeki bütün imkanları kullanır işde bu çalışma biçimleri bu iş insanlarının başarısındaki en büyük yapı taşı. BTC nin gelecek vaden bir icat olduğunu biliyor yakında 35 milyar dolar bağış yaptığı microsoftun vakfı aralığı ile kendi kripto parasını da çıkartacaktır. bunu yapması için gerekli olan dünyanın enbüyük yazılım firması arkasında ve bunu iyi değerlendirecektir.

  2. Anıl Yanıtla

    Alttan toplamaktan sıkılmadı mı bu herif?