“Ethereum madencilerinden bazıları ağı terk edebilir”

Çinli programlayıcı Wang Zhou, Constantinople güncellemesinin kısa vadede ETH madencilerini zora sokabileceğini, ancak uzun vadede çok işe yarayacağını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum‘un uzun zamandır beklenen Constantinople güncellemesi, St. Petersburg güncellemesiyle birlikte dün akşam saatlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu güncellemeyle birlikte, Ethereum’un kullanmayı hedeflediği Proof-of-Stake’in (kripto para altyapı algoritması) önü açıldı.

Her iki güncelleme de 7,280,000 numaralı blokta gerçekleşti. Ayrıca, Ethereum geliştiricileri arasındaki fikir birliği, bazı spekülatörlerin zincir bölünmesi ve Ether’den bir yavru çatal ortaya çıkması yönündeki umutlarını yok etti.

Daha önce Constantinople güncellemesinin Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanmış, ancak güncellemeden birkaç gün önce ortaya çıkan büyük bir güvenlik açığı nedeniyle, Ethereum geliştiricileri güncellemeyi durdurmuştu.

İki güncellemenin etkinleştirilmesiyle beraber, Ethereum ağında dört farklı Ethereum iyileştirme önerisi (EIP) resmen faaliyete geçti. Getirilen en önemli değişikliklerden biri, madencilik ödüllerinin blok başına 3 ETH’den 2 ETH’ye düşürülmesi oldu.

Ethereum güncellemelerini yakından takip eden Çinli programcı Wang Zhou, blockchain medya platformu Fengchao Finance’e konuştu ve şunları söyledi:

“Blok ödüllerindeki azalma, Ethereum madencilerinin aklını çelebilir ve onları bu işten vazgeçirebilir. Bazı madenciler, Proof of Work algoritmasını kullanan daha küçük kripto paraların madenciliğini yapmaya yönelebilir. Ethereum’un bu büyük hamlesi kısa vadede madenciler için pek iyi görünmese de uzun vadede Ethereum’a blockchain alanında kaybettiği zemini geri kazandırabilir.”

Çin merkezli kripto para madenciliği donanım üreticisi Panda Miner’ın baş işletme sorumlusu Guo Yuzhi de bu güncellemeyi değerlendirdi ve şu yorumu yaptı:

“Ethereum, bu hamleyle daha ölçeklenebilir merkeziyetsiz bir platform olma hedefine bir adım daha yaklaştı. Bir sonraki boğa koşusunu başlatacak faktörlerden biri de işte bu güncelleme olacak.”

Constantinople güncellemesinin gerçekleşmesinin ardından Ethereum’un fiyatı yatay bir seyir izliyor. Kripto para, şu anda 137 dolardan işlem görüyor. Constantinople’ın ve dolayısıyla blok ödüllerinin 3’te 1 oranında düşürülmesinin ilerleyen günlerde fiyata etki edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Haber: 8BTC

→RİPPLE’DAN “COİNBASE’E RÜŞVET” İDDİASINA YANIT

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl