Binance’te sahte haberle %250 artan kripto para, saatler içinde çakıldı

Dün Binance üzerinde 0.14 dolardan işlem gören OAX, bir gün içinde yüzde 250 arttı fakat saatler içinde yüzde 50'ye yakın değer kaybetti. Bu durum, artışın bir pompala-boşalt operasyonu olabileceği şüphesi yarattı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dün kripto para borsası Binance üzerinde 0.14 dolardan işlem gören OAX, 24 saat içinde yüzde 250 oranında değer kazanarak bugün 0.48 dolara kadar çıktı.

Yükselişi destekleyen herhangi bir yeni gelişme yok. Bu değer artışının nedeni net olarak bilinmemekle birlikte yükseliş, OAX Vakfı’nın açıklamasına göre sosyal medyada dolaşan söylentilerden kaynaklanmış olabilir.

Vakıf, açıklamasında “OAX Vakfı, herhangi bir banka ile ortaklığa girmedi ve herhangi bir airdrop kampanyası planlamıyor. Sosyal medya kanallarımızda yer alan sahte mesajları sildik ve kaynağı araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan 1-2 saat sonra sert satış yemeye başlayan OAX, 0.48 dolardan yüzde 50’ye yakın değer kaybederek 0.27 dolara kadar geriledi.

Son verilere göre piyasa değeri 7.2 milyon dolar olan OAX’ın 24 saatlik işlem hacmi 111 milyon doları aştı. Piyasa değerine karşılık işlem hacminin kat be kat yüksek olması pek alışılmış bir görüntü değil. Bu durum, bir pompala-boşalt operasyonunun izlerini taşıyor. Nitekim fiyat grafiğinde de buna rastlamak mümkün.

OAX fiyat grafiği, kaynak: TradingView

Bu arada OAX’ın 24 saatlik işlem hacminin sert fiyat hareketlerinden iki gün öncesinde yalnızca 250 bin dolarda seyrettiğine dikkat çekmek önemli. Binance’in hacimsiz kripto paraları liste dışı ettiği göz önüne alındığında bugünkü fiyat hareketi, OAX’ın borsadan liste dışı edilebileceği spekülasyonlarına yol açıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl