Kripto para alanındaki en yaygın inanışlardan biri piyasa değeri ile en büyük kripto para olan Bitcoin’in bir sonraki finansal kriz sırasında en fazla fayda sağlayacak kripto para olacağı. Bunun altında yatan gerekçe, sıradan insanların büyük finansal kuruluşlara olan inançlarını yitirerek üçüncü taraflara ihtiyaç duymayan, tamamen kendi kontrollerinde olduğu yeni bir varlığa tutunma olasılığı.
Bitcoin, insanları merkezileşmiş sistemlerin prangalarından kurtaracak para birimi olarak piyasaya sürüldü ve önde gelen kripto para platformlarından biri olan ShapeShift’in CEO’su Erik Voorhees, sosyal medya hesabında bu konu hakkında bir yorum yaptı.
Eski Minneapolis FED başkanı Narayana Kocherlakota’nın Bloomberg’de yayınlanan “FED gelecek resesyon ile şimdi savaşmalı” başlıklı yazısına ilişkin bir paylaşımı alıntılayan Voorhees, “Bitcoin ortaya çıktığından bu yana hiç küresel bir resesyon ile karşılaşmadı. Bir dahaki sefere bir kaçış kapısı var.” ifadelerini kullandı.
Küresel borç her geçen gün büyüyor. 2018’in sonu itibari ile toplam dünya borcunun 247 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Buna karşılık toplam dünya serveti ise 317 trilyon dolar. Geçtiğimiz 20 yılda borç yüzde 394 oranında artarken servet ise yüzde 133 yükseldi. Birçok uzman, bu borcun ödenmesinin mümkün olmadığını ve küresel ekonomik krizin kaçınılmaz olduğunu ileri sürüyor.
2008 küresel ekonomik krizinin küllerinden doğan Bitcoin, Voorhees’in işaret ettiği gibi henüz bir küresel krizle karşı karşıya kalmadı. Beklenen bu kriz karşısında Bitcoin’in fiyat yolculuğunun nasıl olacağı merak konusu.