Güney Kore’de Bitcoin’e rekor ilgi!

Güney Kore'de LocalBitcoins platformu üzerinde gerçekleştirilen Bitcoin (BTC) işlem hacimleri, rekor bir seviyeye ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore’de Bitcoin işlem hacmi, LocalBitcoins’te gerçekleştirilen P2P alışverişinde tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

Bitcoin (BTC) istatistik servisi Coin Dance’taki grafiklere göre, Güney Kore’deki BTC işlem hacimleri, LocalBitcoins’te yeni rekor seviyelere ulaştı.

Veriler, geçtiğimiz iki hafta boyunca haftalık BTC işlem hacminin arttığını, en son hafta ise yaklaşık 219 milyon won (185 bin dolar) gibi rekor bir seviyeye geldiğini gösteriyor.

2012 yılında Finlandiya’da kurulan LocalBitcoins, yerel para birimi ile eşler arası BTC alım satımına aracılık eden bir platfom. Özellikle Güney Amerika’da popüler olan Finlandiyalı kripto alım satım platformunun işlem hacminin yüzde 85’ini Şubat 2019’a kadar gelinen dönemde, Venezuela ve Kolombiya oluşturuyordu.

Öte yandan Coinhills verilerine göre, Güney Kore Wonu, Bitcoin’e karşı işlem yapılan en popüler ulusal para birimleri arasında. Günlük işlem hacimlerinde yaklaşık 20.400 BTC’ye (173 milyon dolar) ulaşan Güney Kore Wonu, ABD Doları ve Japon Yeni’nden sonra BTC’ye karşı işlem gören en büyük üçüncü ulusal para birimi.

Bu arada Geçen hafta LocalBitcoins, İranlılar’ın hizmetlerini kullanmasına yasak koymuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl