Bitcoin nasıl etkilenecek? Erkan Öz: Fed’in son kararı oyunun iflası

Fed'in faiz indiriminin 2008 yılı sonrasında izlenen politikaların iflası olduğunu söyleyen Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz, "Yakında dünya uyanıp gerçeği öğrendiğinde herkes 'sınırsızca basılamayan' paralara hücum edecek: Altın, gümüş ve Bitcoin'e" yorumunu yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Merkez Bankası (Fed), dün bir süredir merakla beklenen faiz kararını sonunda açıkladı. Banka, faizleri 25 baz puan düşürdü. Böylece ABD’de faizler yüzde 2.00 – 2.25 bandına çekildi.

En büyük kripto para Bitcoin de 10 yılı aşkın tarihindeki ilk faiz indirimini deneyimliyor. Fed, 11 yıl aradan sonra ilk defa faiz indirme kararı aldı.

Fed’in faizleri indirmesi, Bitcoin için ne anlama geliyor?

Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz, Fed’in faiz indirimini 2008 yılı sonrasında izlenen politikaların iflası olduğunu söylüyor.

Fed’in enflasyon hesaplama yöntemlerinde hile yaptığını, hesaplama hileleri ve para basma ile 19 yıllık bir reel ekonomi bunalımını saklamaya çalıştığını ifade eden Öz, “Yakında dünya uyanıp gerçeği öğrendiğinde herkes ‘sınırsızca basılamayan’ paralara hücum edecek: Altın, gümüş ve Bitcoin’e” yorumunda bulundu.

Fed’in kararının Bitcoin’e etkisi ile ilgili konuşan bir başka isim Wall Street stratejisti Thomas Lee ise Fox Business’a verdiği röportajda, faiz indirimlerinin likiditeyi artırdığını, Bitcoin’e de yardım ettiğini söyledi. Lee, ayrıca fiyatın bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,000 dolara tekrar ulaşmanın yüksek bir olasılık olduğunu öne sürdü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl