2019’daki yükselişi öngören şirketten Fed ekseninde yeni Bitcoin tahmini

Delphi Digital'in son raporuna göre, şu anki küresel makroekonomik görünüm, Bitcoin'in fiyatını daha yüksek seviyelere taşıyabilecek mükemmel bir rüzgar oluşturuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital varlık araştırma şirketi Delphi Digital’in yeni raporunda küresel ekonomideki mevcut eğilimlerin Bitcoin’in fiyatı için büyük bir etki oluşturabileceği belirtiliyor.

Bu arada şirket, Mayıs ayındaki raporunda yeni bir boğa koşusunun başlayacağını öngörmüş ve fiyat, sonraki iki ayda iki kattan daha fazla artmıştı.

Parasal genişleme politikaları

Raporda, dünya çapındaki merkez bankalarının direksiyonu parasal genişleme politikalarına doğru kırdıkları, Fed, ECB, BOJ, PBOC ve diğer birçok merkez bankasının mevcut ekonomik genişlemeyi devam ettirmek için faiz indirimleri ile ilave teşvik politikalarına yöneldikleri ifade ediliyor. Merkez bankalarının bu tutumunun Bitcoin’i yeni yükseklere taşıyabileceği kaydediliyor.

ABD ve Çin arasında uzun süredir devam eden ticari gerginlik, Almanya’nın GSYİH’sinin çok az büyümesi ve muhtemel bir Brexit anlaşmazlığının artçı sarsıntıları, merkez bankalarının parasal genişleme politikaları etrafında fikir birliğine varmasının altında yatan sebepler olarak gösteriliyor.

Dijital altın hikayesi

Raporda, bu genişleme politikalarının da ötesinde, itibari para birimlerindeki develüasyon riskinin hem Bitcoin’in hem de fiziksel altının fiyatını daha da artıracak uzun vadeli bir katalizör etkisi yaratabileceğinin altı çiziliyor.

Bitcoin’in sınırlılığı ve küresel ekonominin sendelediği zamanlarda bir değer saklama aracı olarak kullanılma potansiyeli, bazılarının onu “dijital altın” olarak adlandırmasına yol açmıştı. Bu dijital altın hikayesine yine Delphi Digital’ın raporunda da değiniliyor.

Raporda, parasal genişleme ve yakın gelecekte bir ekonomik kriz potansiyeli gibi faktörlerin Bitcoin’in “dijital altın” anlatısını hiç olmadığı kadar güçlü kıldığı belirtilirken şu ifadelere de yer veriliyor:

“Bitcoin’in piyasa değerinin yatırım yapılabilir altın piyasasına kıyasla göreceli büyüklüğü, ortalamanın üstünde büyüme potansiyeli taşıyan varlık arayışı içinde olan yatırımcılar için onu çok cazip bir hâle getiriyor.”

Delphi Digital, Bitcoin’in benzersiz merkeziyetsizlik özellikleriyle gelecekte mevcut altın piyasasını geçeceğini öngörüyor. Altının piyasa değeri 7 trilyon doların üzerinde.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahıs/şirketlerin kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl