“Kripto varlıklar, mikro ödeme devrimi için milyonlarca müşteriye hazır”

Ripple yöneticisi Gupta'ya göre, XRP gibi kripto varlıklar mikro-ödeme devrimini tetikleme konusunda en mükemmel teknoloji seçenekleri.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple yöneticisi Gupta’ya göre, XRP gibi kripto varlıklar mikro-ödeme devrimini tetikleme konusunda en mükemmel teknoloji seçenekleri.

2019’da Abu Dhabi’de yapılan FinTech’te konuşan Ripple’ın Güneydoğu Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi, bir değeri hareket ettirmek için bir gün yüz milyonlarca insanın mikro-ödemelere güveneceğini söyledi.

Ripple yöneticisi Navin Gupta’ya göre artık dünyada internet siteleri, üyelik almak yerine birkaç kuruş karşılığında sadece bir metni okumaya da olanak sağlıyor.

Gupta konuyla ilgili olarak, “Bir internet sitesinin milyonlarca üyesinin olduğunu ve artık bir doygunluk durumuna ulaştığını düşünün. Size sadece 10 kuruşa bir sayfayı ya da metni okuma fırsatı vermek istiyor ancak şu anda dünyada Emily’nin yayıncıya 10 kuruş gönderebilecek bir sistem yok. Ödemeyi çok hızlı şekilde alacak ve karşı tarafa bir tuşa basarak makaleyi ödeme fırsatı verecek bir sistem şu anda bulunmuyor. Ama kripto paralar bunu yapabilir. Çok önemsiz bir ücrete Emily’nin makaleyi okumasına izin verebilir. Emily gibi yüz milyonlarca müşteri de çok küçük bir ücret karşılığında bu yayıncılarla ortak bir noktada buluşabilir” dedi.

Bir diğer büyük potansiyel kullanım ise, milyar dolarlık video oyunu endüstrisinde ortaya çıkabilir.

Gupta sanal oyun eşyalarının bu konuda ana akım pazar olabileceğini ve kendi oğlunun da buna hazır olduğunu ve beklediğini belirtti: Sanal bir kılıç kazanıyor. Değişik şeyler elde ediyor. Ama asıl yapmak istediği sanal kılıcını bir dondurmaya çevirebilmek. Onu dolar karşılığında isteyen bir başkasına satabilmek.Belki bir sonraki seviyeye geçip o kılıçla bir dondurma alabilmek. Şu anda onun bunları yapabilmesine izin veren hiçbir ödeme sistemi yok” şeklinde konuştu.

Gupta ayrıca şunları söyledi:

“Sonuçta sosyal medyada ya da video oyununda değerli bir şey kazanmış. Herkes öyle diyor ama onun ihtiyacı olan sadece bir dondurma ve XRP aracılığıyla o kılıcı dondurmaya çevirebilir.”

Bunlar yüz milyonlarca müşteriyi bekleyen büyük pazarlar. Adeta hapsedilmiş bir talep var ve bu mikro-ödeme sistemi olmadığı için kullanılamıyor. Ripple’da, şirketlere yatırım yaparak, ekosistemde çalışarak ve insanların işlerini yapmalarına yardımcı olarak değiştiriyoruz. Ve bu artık vakti gelmiş hatta geçen bir fikir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl