Litecoin nedir ve Litecoin nasıl alınır?

Litecoin satın almakla alakalı olarak “Litecoin nasıl satın alabilirim?” şeklinde pek çok soru geliyor. Bugünkü coin rehberi yazımızda şu iki soruyu yanıtlayacağız: Litecoin nedir? ve Litecoin nasıl alınır? Öncelikle ilk soruyu yanıtlayacak olursak Litecoin, Bitcoin’in ardından 7 Ekim 2011 yılında piyasaya çıkmış açık kaynak kodlu dijital bir para birimidir. Eski Google çalışanı Charlie Lee tarafından geliştirildi. İlk iki yıl içerisinde 1 milyar dolarlık bir pazar payına kavuşan Litecoin, günümüzde ise 1.5 milyar dolarlık bir pazar payına sahip. Litecoin’in Bitcoin’den en...

Litecoin satın almakla alakalı olarak “Litecoin nasıl satın alabilirim?” şeklinde pek çok soru geliyor. Bugünkü coin rehberi yazımızda şu iki soruyu yanıtlayacağız: Litecoin nedir? ve Litecoin nasıl alınır? Öncelikle ilk soruyu yanıtlayacak olursak Litecoin, Bitcoin’in ardından 7 Ekim 2011 yılında piyasaya çıkmış açık kaynak kodlu dijital bir para birimidir. Eski Google çalışanı Charlie Lee tarafından geliştirildi.

İlk iki yıl içerisinde 1 milyar dolarlık bir pazar payına kavuşan Litecoin, günümüzde ise 1.5 milyar dolarlık bir pazar payına sahip.

Litecoin’in Bitcoin’den en önemli farkı daha hızlı işlem onayı sağlaması. Litecoin projesiyle bir blok 10 dakika yerine 2.5 dakikada işlenmeye çalışılıyor.

İlk dijital para birimi olan Bitcoin, 21 milyon üretim ile sınırlandırılmıştı. Litecoin’de bu sayı 84 milyon olarak belirlendi.

Litecoin nasıl alınır?

“Litecoin nasıl satın alabilirim?” diyenlerdenseniz şimdi ikinci soruya geçelim: Litecoin nereden alınır, nasıl alınır? Litecoin’in Türkiye’deki coin borsalarından da alabilirsiniz. Koinim üzerinden elinizdeki nakit parayı kullanarak Litecoin alıp satabilirsiniz. Bu borsada işlem yapabilmek için öncelikle üye olup sitedeki hesabınıza para göndermeniz gerekli. Önce borsaya ne kadar para yatıracağınıza dair bir bildirim gönderip ardından verilen hesap numarasına havaleyi gerçekleştirmenizle işlem tamamlanır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta havaleyi gerçekleştirirken açıklama bölümüne bildirim ekranında görünen kodu yazmanızdır. Bunu yapmazsanız borsa paranın hangi kullanıcıdan geldiğini tespit edemez.

Yatırdığınız parayı bakiyenizde gördükten sonra Litecoin alabilirsiniz.

Litecoin’i Türkiye’de dışındaki borsalardan da alabilirsiniz. Bunun için güvenilir olan birkaç borsa mevcut. Bitfinex, BittrexPoloniex ile Cex.io bunların başlıcaları.

“Poloniex’ten Litecoin nasıl alınır?” sorusuna cevap bulmak için şuradaki makaleye göz atabilirsiniz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl