Bitcoin Cash’te alarm zilleri: Saldırı maliyeti çok ucuzladı

İlk veriler, Bitcoin Cash'te hash rate'in yüzde 66'dan fazla düştüğünü gösteriyor. Bitcoin Cash'e %51 saldırısı düzenlemenin saatlik maliyeti düne göre, çok ucuzlarken Bitcoin madenciliği, Bitcoin Cash madenciliğinden yüzde 40 daha kârlı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin Cash’te dün gerçekleşen yarılanmanın ardından beklentiler gerçeğe döndü.

Madencilerin blok başına aldıkları ödülün yarı yarıya düşürülmesi sonrasında ağı terk edecekleri tahmin ediliyordu. Ağda yapılan ilk ölçümler, toplam hesaplama gücünü ifade eden hash rate’in dünden bu yana saniyede 3.95 eksahash seviyesinden 1.31 eksahash’e gerilediğini gösteriyor. Kesin sonuçlar için biraz daha zamana ihtiyaç olmakla beraber mevcut tablo hiç de iyi görünmüyor.

Hash rate seviyesi ne kadar yüksekse bu ağın o kadar güvenli ve dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor. Hash rate’te Bitcoin Cash’te görüldüğü gibi sert bir düşüş, ağı saldırılara daha açık hale getiriyor.

Blok zincirlerine teorik olarak %51 saldırısı düzenlemenin maliyetini gösteren internet sitesi Crypto51.App’e göre, Bitcoin Cash’e böyle bir saldırının bir saatlik maliyeti 7 bin 500 dolar. Bu rakam, dün 22 bin doların üzerindeydi.

Kaynak: Twitter

Bitcoin madenciliği yüzde 40 daha kârlı

Öte yandan Fork.lol‘den elde edilen en son veriler ışığında şu anda Bitcoin madenciliğinin Bitcoin Cash madenciliğinden yüzde 40 daha kârlı. Bu veri, Bitcoin Cash madencilerinin ağdan neden ayrıldığının cevabı niteliğinde.

BCH, haberin yayına girdiği dakikalarda 262 dolar seviyesinde istikrarlı seyrini sürdürüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl