Bitcoin balinalarında 2017’den bu yana görülmeyen hareketlilik

Son verilere göre, Bitcoin'deki büyük oyuncular, yarılanmaya yaklaşılırken hızla Bitcoin biriktirmeye başladı. 1000 BTC ve üzerinde Bitcoin bulundurulan cüzdan sayısı, 2017'den beri görülmeyen bir seviyeye çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para veri ve analiz platformu Glassnode’un en son verileri, BTC balinalarının sayısının son 2 yılın en yüksek rakamına ulaştığını gösteriyor.

Büyük oyuncular Bitcoin biriktiriyor

Glassnode’a göre, Mart ayında piyasalarda yaşanan büyük düşüş sırasında ve bu düşüşten hemen sonra BTC balinalarının sayısında (en az 1000 BTC’ye sahip olanlar) artış yaşandı. Bu esasen büyük piyasa oyuncularının Bitcoin biriktirdikleri anlamına gelirken gelecek için de iyi işaretler veriyor.

Şirket, konuyla ilgili raporunda, “Balina sayısı, piyasanın ciddi şekilde yükseldiği 2017 yılından beri bu seviyeye ulaşmamıştı. Ancak balina sayısındaki o artış bir kapitülasyon döneminde (balinaların satış yaptıkları dönem) yaşanmıştı. Böyle bir akümülasyon, yani biriktirme döneminde balina sayısının bu rakamlara ulaşması ise son olarak 2016 başlarında gerçekleşmişti. Bu durum aslında yaşanan son halving’le kıyaslandığında büyük resmi ilginç bir hale getiriyor.” ifadelerini kullanıyor.

Son olarak şirket, “Piyasanın tüm belirsizliğine rağmen şu anki eğilim, balinaların BTC biriktirmek için uygun bir ortam gördüklerine işaret ediyor. Bu da gelecekteki muhtemel yükselişe daha çok inandıkları anlamına geliyor.” notunu düştü.

En az 1000 Bitcoin bulunan cüzdan sayısındaki değişim

 

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl