Binance rekor miktarda BNB yaktı ve arzın yüzde 10’una ulaştı

Kripto para borsası Binance, 11. BNB yakımını tamamladı ve şimdiye kadar görülmemiş miktarda BNB yaktı. 3 milyon 373 BNB dolaşımdan çıkarılırken toplamda arzın yüzde 10'una ulaşıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Binance, her çeyrekte gerçekleştirdiği BNB yakımının 11.’sini tamamladığını duyurdu. Borsadan yapılan açıklamada, 52.5 milyon dolara eş değer 3 milyon 373 bin 988 BNB’nin yakılarak dolaşımdan çıkarıldığı bildirildi.

Bu miktar, hem BNB hem de itibari para karşılığı bakımından şimdiye kadar yakılan en yüksek miktar oldu.

Binance, bir önceki çeyrekte 38.8 milyon dolarlık BNB yakmıştı ve son rakam bundan yüzde 35 daha fazla. Ayrıca şimdiye kadar yakılan toplam miktar 20.12 milyon BNB’ye ulaştı. Bu, mevcut fiyatlarla 300 milyon dolar yaparken aynı zamanda BNB’nin 200 milyon adetlik toplam arzının yüzde 10.1’i ediyor.

Binance, bunu her üç ayda bir toplamda 100 milyon BNB kalana kadar sürdürecek. Şu anda 152 milyon 600 bin BNB mevcut. Yakılacak BNB miktarı, son 3 aylık dönemdeki ticari faaliyete göre belirleniyor.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz günlerde katıldığı online Blockchain ve kripto para konferansı BlockDown 2020’de fiyatlar düşmesine karşın borsa tarafında işlerin iyi olduğunu söylemişti. Zhao, eskisinden farklı olarak fiyatlar düşerken hacmin azalmadığını, tam aksine 3-5 katlık artışlar olduğunu vurgulamıştı. Zhao, bugünkü açıklamasında da Binance olarak 2020’nin sonuna kadar 180 itibari para birimini borsaya entegre etme hedefleri doğrultusunda tam gaz ilerlediklerini ve şimdiye kadar 42 itibari parayı tamamlayarak yolun yüzde 25’inden fazlasını kat ettiklerini ifade etti.

Zhao son olarak “Gelecek çeyreğin ne getireceğini bilmiyorum ve sanırım bu noktada da bilen yok ama bildiğim iki şey var: BTC’de iyimserin ve BNB’de iyimserim. Siz kendiniz karar verin.” ifadelerini kullandı.

Yakılan rekor BNB miktarı sonrası kripto paranın fiyatı 16.11 doları gördü ve haberin yayına girdiği dakikalarda 15.80 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl