Kripto para yatırımları hızlanıyor ve büyüyor: Dev yatırım şirketinden 515 milyon dolarlık fon

Ünlü girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), ikinci kripto para fonunda 515 milyon dolar topladı. Geçtiğimiz haftalarda şirketin 450 milyon dolarlık bir kripto para fonu hazırlığında olduğu bildiriliyordu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İki hafta önce girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz’in (a16z), 450 milyon dolarlık bir kripto para fonu oluşturmaya hazırlandığını bildirmiştik. Şirket, resmi açıklamayı bugün yaptı ve planlananın ötesinde 515 milyon dolar değerinde ikinci bir kripto para fonu açıkladı. a16z, fonun; ödemelere, merkeziyetsiz finansa, Web 3 ve daha fazlasına odaklanan kripto ve Blockchain startup’larına yatırım yapacağını bildirdi.

Fonun kurucu ortakları Chris Dixon ve Katie Haun konuyla ilgili olarak, “Ödeme blokzincirleri, e-postanın postanelere yaptığının aynısını bankalara yapabilirler ya da VoIP’nin (Internet protokolü üzerinden ses) uzun yol taşıyıcılarına yaptığını…” dediler.

DeFi’nin potansiyeliyle ilgili ise ikili, kripto dünyasındaki protokollerin Blockchain’lerle birlikte, borç verme, türevler, sigorta ve trading sektörlerini de ciddi şekilde dönüştürebileceğini belirterek, “İnternet iş dünyası modellerinin bir sonraki büyük dalgasının kripto sektöründen çıkacağını düşünüyoruz” yorumunu yaptılar.

İlk kripto para fonunda 350 milyon dolar toplamışlardı

A16z’nin “2. Kripto fonu”, firmanın 450 milyon dolarlık yeni bir kripto fon oluşturacağı haberlerinin çıkmasından sadece bir kaç gün sonra hayata geçti. 2018’de A16z, ilk kripto fonu için 350 milyon dolar toplamış ve o zamandan bu yana Coinbase, Libra, Maker, Compound gibi önemli firmalara yatırım yapmıştı.

Yatırım devi, 10 yıl önce Marc Andreessen ve Ben Horowitz tarafından kurulmuştu.

Fotoğraf: Flickr/fortuneglobalforum

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl