Ripple (XRP) için çarpıcı rapor: İşlemlerin %98’i değersiz

Üç aylık bir gözlemle gerçekleştirilen yeni bir araştırma, üç büyük Blockchain platformlarındaki işlemlerin çoğunluğunun değersiz olduğu sonucuna ulaştı. En çarpıcı durum XRP'deydi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yeni bir araştırma makalesi, büyük Blockchain platformlarındaki işlemlerin büyük çoğunluğunun değersiz olduğunu ortaya koydu. Makaleye göre EOS, Tezos ve XRP’den oluşan bu platformlar, büyük ölçüde spam ya da değersiz token’ların airdrop’u için kullanılıyorlar.

Makalenin özet kısmında “Analizimiz, işlemlerin sadece küçük bir kısmının değer aktarımı amacıyla gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. EOS’taki işlemlerin yüzde 95’i değersiz bir token’ın airdrop’undan kaynaklanıyor. XRP defterindeki işlemlerin sadece yüzde 2’si değer aktarımı içerirken Tezos’ta yüzde 82’si fikir birliğini sağlamak için kullanıldı.” deniliyor.

Makale, Imperial College London doktora öğrencisi Daniel Perez, University College London araştırmacısı Jiahua Xu ve Brave’de baş bilimci olan Benjamin Livshits tarafından yazıldı.

XRP ile ilgili bölümde, “Gözlem dönemimiz boyunca XRP defteri, değersiz işlemlerle dolu görünüyordu. XRP defteri üzerinde hem işlem hacmi hem de token’ının değerinin son derece manipüle edilebilir olduğunu öğrendik.” ifadeleri kullanılıyor.

Tezos hakkında ise işlem hacminin çoğunun kaynağının blok zincirinin oylama süreci olduğu sonucuna varılıyor.

Makale yazarları, bu üç büyük Blockchain platformunun yüksek işlem kapasitesine sahip olduğunu fakat mevcut kullanımlarının potansiyellerine uymadığını not ediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl