Büyük olay olan Satoshi dönemi Bitcoin’lerinin izi sürüldü

Bir Blockchain istihbarat şirketi, büyük olay yaratan Satoshi dönemi Bitcoin'lerin izini takip etti ve 7.38 BTC'nin elden çıkarıldığını açıkladı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz günlerde, 2009 yılının Şubat ayında, yani Bitcoin’in piyasa çıktığı dönemden bir ay sonra oluşturulan bir cüzdandan 50 Bitcoin taşınmıştı. Bir Blockchain istihbarat şirketi, çoğunluğu harcanmamış olsa da bu BTC’lerin bir kısmının nakde çevrildiğini bildirdi.

İlk transferde 50 BTC’nin 40’ı bir başka adrese 9.99’u ise bir başka adrese aktarıldı. Merkle Science araştırmacısı Rishav Rai’ye göre, bunlardan 7.38’i elden çıkarıldı.

Rai, konuyla ilgili olarak Decrypt’e yaptığı açıklamada, “Fonların önemli bir kısmının Binance ve Coinbase’e gönderildiğini belirledik. 9.99 BTC’nin en az 7.38’i borsalara giriş yaptı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan işlem, kripto para piyasasında büyük panik yaratmıştı. Cüzdanın, Bitcoin piyasaya çıktıktan sadece bir ay sonra yaratılmış olması, işlemi yapan tarafın Satoshi Nakamoto olabileceği spekülasyonuna yol açtı. Çünkü o dönemde Bitcoin’i Satoshi ve yakın çevresi dışında bilen çok az insan vardı. Bitcoin’in mucidinin 1 milyon BTC’lik bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu göz önüne alındığında da Satoshi Nakamoto’nun BTC’lerini satma ihtimali insanları korkuttu. Öte yandan yapılan araştırmalar, transferin Satoshi Nakamoto tarafından gerçekleştirilmemiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Rai, “Bu işlemin nakde dönmek isteyen bir Satoshi dönemi madencisi tarafından yapılmş olması muhtemel. Coin karıştırma veya niyeti gizlemeye yönelik çeşitli girişimlere başvurulduğunu görmüyoruz.” dedi.

Araştırmacı, 7.38 BTC’den 5.64’ünün Coinbase’e 1.74’ünün ise Binance’e aktarıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl