Bitcoin’de Son İki Sinyalde Başarılı Olan Gösterge, Bu Kez Tersini İşaret Ediyor

Bitcoin'de Ocak ve Nisan rallilerinden önce al sinyali veren Divergence Analysis'in (DVAN) Alım ve Satım Baskısı Endeksi, bu kez beklenen yükselişin gecikebileceğine işaret ediyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Nisan ayının başında Divergence Analysis’in (DVAN) Alım ve Satım Baskısı Endeksi, Bitcoin için al sinyali üretmiş ve lider kripto para, bunun ardından 7000 dolar seviyelerinden 10 bin doların üzerine çıkmıştı. Aynı gösterge, Ocak ayında da Bitcoin’de yükselişe işaret etmiş ve fiyat Şubat başlarında 10 bin doları aşmıştı.

Bloomberg‘ün aktardığına göre, BTC’nin fiyatını, trend çizgisini ve ideal çıkış noktalarını izleyen DVAN göstergesi, şu anda ise bir satış sinyali gösteriyor. İndikatör, Bitcoin’in 2020 rallisinin gecikebileceğini ve ilk destek çizgisinin de 9500 dolar olduğunu işaret ediyor.

Öte yandan Kripto para analiz firması Santiment de Bitcoin’in bir ralli elde edebilmesi için psikolojik sınır olan 10 bin doları aşma denemelerini inceledi. Firma, “temkinli iyimserliğine” rağmen şu anda BTC’de işlem hacminin hala diğer kripto paralara oranla ‘kral’ olduğunu ancak yeni bir ralli için de hacimde çok ciddi bir artış olması gerektiğini vurguluyor.

Konuyla ilgili Santiment’in yorumu şu şekildeydi:

“Artan fiyat ve düşen işlem hacmi, havada bir ayı piyasası kokusu alınmasına sebep oluyor. Bu durum 10 bin doların ikinci kez denenen ancak başarılı olamayan aşılma teşebbüsünde de gözlemlenmişti.”

Santiment işin olumlu tarafına da bakarak tüm Bitcoin sahiplerinin ortalama kârlılığını hesaplayan MVRV Long/Short Farklılığı İndikatörünün de boğa sinyaline döndüğünü belirtiyor:

“Tarihsel olarak bakıldığında, MVRV Long/Short farklılığı 0’ın üzerine çıkmaya başladığında bir ayı döngüsünün sona erdiği anlaşılır ve fiyatın yukarı doğru hareket ettiği görülür. Ve… Birkaç gün önce biz 0’ın üzerine çıktık. Eğer uzaylılar gelip de dünyayı ele geçirmezse ya da beklenmedik bir olay olmazsa bu koşuya devam edebiliriz”

Bitcoin yatırımcıları gidişattan kaygılanıyor

Kripto para piyasalarının genel hissiyatına gelince de Santiment, Twitter verilerinin, yatırımcıların BTC’nin kısa vadeli gidişatından korkuttuğunu gösterdiğini belirtiyor. ‘Trader’lar Haziran 2019’da da aynı hissiyat içindeydi. O dönem Santiment, negatif bir gidişat belirtmiş ve BTC 8500 dolardan 7800 dolara düşmüştü. Bu geri çekilmeden sonra ise Bitcoin 2019’un en yüksek rakamı olan 14 bin dolara kadar çıkmıştı.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl