Wall Street’te Altcoin Mevsimi: Hertz %900 Arttı

Hisse senedi piyasalarında altcoin'leri aratmayan bir volatilite var. Geçtiğimiz haftalarda konkordato başvurusu yapan Hertz'in hisseleri iki haftada yüzde 900'e yakın yükseldi.

hertz
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geleneksel piyasalara aşina isimlerden aşırı volatiliteyi gerekçe göstererek Bitcoin ve kripto paralardan uzak durma çağrısı gelirken Wall Street’te kripto paraları aratmayan fiyat değişimleri yaşanıyor.

ABD merkezli araç kiralam şirketi Hertz Global Holdings‘in (HTZ) hisseleri, iki haftada 0.56 dolardan 5.53 dolara yüzde 900‘e yakın artış yaşadı.

New York Borsası’nda (NYSE) listelenen şirketin hisselerinin bu fiyat seyri, Hertz’in Mayıs ayının sonlarına doğru konkordato başvurusu yapması düşünüldüğünde daha da ilginç bir hâl alıyor.

Hertz, salgının seyahat sektöründeki ani ve dramatik etkilerinden dolayı gelirleri ve gelecekteki revizyonlarında ani bir düşüş yaşadı. Dünya çapında 38 bin çalışanı, 700 bin aracı bulunan şirketin 2019 sonu itibari ile toplam borcu 19 milyar dolardı.

Peki tüm bunlara karşın hisseler nasıl yükselebiliyor? Los Angeles Times’a konuşan trader Kirk Ruddy, “Genel olarak piyasalara bakarsınız insanlar paralarını nereye koyacaklarını bilmiyorlar. ‘Hey, bu 1 dolarlık hisseyi deneyeceğim’ gibi bir pozisyondalar.” dedi.

Sadece Hertz değil, konkordato başvurusu yapan başka şirketlerde de önemli yükselişler görülüyor. Bu nedenle bu şirketlerdeki rallinin bir başka nedeninin “short covering” olabileceği belirtiliyor. Bu, mevcut kısa pozisyonları kapatmak amacıyla hisse senedi satın alma işlemini ifade ediyor.

Ek olarak salgının etkisinin hafiflemesi Hertz’teki fiyat artışlarına yardımcı olan bir başka faktör olabilir. Bilindiği gibi Hertz’in işleri büyük ölçüde havalimanlarına gidip gelen müşterilerle ilişkili. Son dönemde uçuşların tekrar açılmaya başlamasıyla havacılık sektörü beklenenden hızlı iyileşiyor. Son olarak ikinci el otomobil satışları, yeni otomobil satışlarından daha güçlü ve ikinci el fiyatları beklenenden çok yükseliyor. Bu durum şirketin 700 binlik araç filosu için olumlu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl