Bitcoin’den hafta sonu şovu: Yeniden 10 bin dolar

Bitcoin, hafta sonu şovunda... En büyük kripto para, bugün 10 bin dolar seviyesini kırarak 10 bin 200 dolara dokundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasa değeriyle en büyük kripto para Bitcoin, bugün TSİ 13.00’te 10 bin dolar sınırını aşarak 10 bin 200 dolara kadar yükseldi.

Lider kripto para, en son 10 bin dolar seviyesinde işlem gördüğünde tarih 1 Haziran 2020’ydi. O gün fiyatın 20 bin dolar olduğu 2017 yılının Aralık ayına kadar uzanan dirence dokunan ancak kıramayan Bitcoin, şimdi yeniden o direnç seviyesinin üstünde el değiştiriyor. Fiyatın bu noktalarda kalıcı olması, yukarı yönlü hareketin devamı için belirleyici olacak.

Bitcoin’deki hareketlenme ile başta Ethereum olmak üzere altcoin’lerde geri çekilmeler görüldü. Bitcoin 10 bin doları aşarken gün içinde 319 dolara tırmanan ETH, 308 dolara indi. Diğer yandan Bitcoin’in %60.40’a kadar düşen piyasa payı da %61’in üzerine çıktı.

O ihtimal gerçekleşti

Geçtiğimiz günlerde, kripto para analisti Timothy Peterson’ın grafikle desteklediği iddiasında Bitcoin’in Ağustos ayında 10 bin dolar olma ihtimalini yüzde 90 olarak gördüğünü bildirmiştik. O sırada fiyat, 9000 dolara yakın seviyelerde seyrediyordu.

Daha öncesinde ise Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin’in büyük bir çıkış için hazırlandığını ve sıkıştığı aralıktan çıkması durumunda ilk hedefi 13 bin dolar şeklinde belirtmişti.

Fiyatın yanı sıra birkaç gündür Bitcoin ağındaki hareketlilik de göze çarpıyordu. 24 Temmuz günü Bitcoin ağında günlük aktif adreslerin sayısı, 2017 yılının sonları ile 2018 yılının başları arasında görülen rakamlara çıkmıştı.

Öte yandan hash rate’te rekor haberi gelmişti. Madenciliğe olan katılımın bir ölçüsü olan hash rate, dün daha önce görülmeyen bir seviye olan 167 kentilyona ulaşmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl