Bitcoin fiyatı hangi yolda? Bitcoin ve altcoin’ler için bu 4 grafiğe dikkat

Teknik analist Mert Bozkurt, önde gelen kripto paralar Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve XRP'deki teknik görünümü Uzmancoin için değerlendirdi.

bitcoin

Bitcoin: BTC/USD

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

4 saatlik zaman diliminde göstergelerimizdeki uyumsuzluk dikkat çekici. Güçlü direnç olarak tepki gösteren bölgemiz kırıldıktan sonra 2 kez destek olarak test edilip destek bölgesi olarak onayını almış bulunuyor. 10500 seviyesinin altında mum kapanışı olmadığı sürece yükseliş devam edebilir. Düşüş trendinin başlaması için bu seviyenin dikkat ile izlenmesi gerekmekte. Saatlik zaman diliminde ise Harmonik BAT pattern oluşumu mevcut. Eğer fiyat hareketimiz 11938 seviyesine kadar yükselir ise bu seviyeden satış baskısı gelebilir.

  • Destek seviyeleri: 11300 ve 11000
  • Direnç seviyeleri: 11938 ve 12100
Bitcoin grafiği
Bitcoin grafiği

Ethereum: ETH/USD

Son zirve seviyesini kırarak üstünde mum kapanışı yapan grafiğimizde orta vadede yükseliş trendi başladı. Aynı seviye sert bir düşüş mumu ile test edilip destek seviyesi olarak onayını aldı. Direnç olarak çalışan bölgemiz artık Direnç-Destek dönüşümü yaparak destek seviyesi olarak çalışabilir. Eğer destek seviyesi tekrar test edilir ise Dikdörtgen formasyon oluşumuna başlayabilir, dikkatle izlemek lazım. Eğer Kırmızı ile belirttiğimiz bölgemiz kırılır ve üstünde mum kapanışı yapar ise yükseliş trendini doğrular ve 465 dolar seviyelerine kadar yükseliş görülebilir. Yatay bir seyirde hareket eder ise formasyon oluşumu beklenmeli.

  • Destek seviyeleri: 377 ve 365
  • Direnç seviyeleri: 408 ve 425
Ethereum grafiği
Ethereum grafiği

Litecoin: LTC/USD

Günlükte takip ettiğimiz Dikdörtgen formasyonumuz hedefini aldı. 4 saatlik grafiğimizde göstergelerimizdeki uyumsuzluk dikkatle takip edilmeli. Saatlik grafiğimizde Ters bayrak formasyon oluşumu tamamlandı ve aşağı yönlü kırılıp altında mum kapanışı yapması ile satış baskısı gelebilir. Aynı zamanda Saatlik grafiğimizde Harmonik BAT pattern oluşumu var. Yükseliş devam eder ise Pattern oluşumunu tamamlaması ile satış baskısı gelebilir.

  • Destek seviyeleri: 57 ve 55
  • Direnç seviyeleri: 61 ve 63.50
Litecoin grafiği
Litecoin grafiği

Ripple: XRP/USD

Günlükte takip ettiğimiz Harmonik BAT Pattern oluşumunu tamamladı. Pattern oluşumunu tamamladıktan sonra sert satış ile düşüş gerçekleştirdi ancak daha önce direnç olacak çalışan seviyemiz destek seviyesi olarak tepkisini verdi. 4 saatlik grafiğimizde ise Simetrik üçgen formasyon oluşumu içinde olan grafiğimiz, üçgenin yükseliş yönünde sert kırılımı ve üstünde mum kapanışı yapması ile birlikte yükselişini devam ettirebilir. Ancak bu seviyelerden bir düzeltme hareketi beklemek daha mantıklı olacaktır.

  • Destek seviyeleri: 0.29000 ve 0.27000
  • Direnç seviyeleri: 0.31000 ve 0.32000
Ripple grafiği
Ripple grafiği
Mert Bozkurt, Twitter’da @TraderFinanceTR üzerinden en güncel teknik yorumlarını paylaşıyor, Trade Kulübü Youtube kanalında da herkesi sıfırdan başlayarak iyi birer teknik analist haline getirebilecek ücretsiz eğitimler veriyor.
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl