Artık Ether tutmadan da ağda işlem yapılabilecek

Ethereum geliştiricileri, ağdaki işlem ücretlerinin ödenmesi konusunda çok önemli bir geliştirmeye imza attılar. Sunulan öneri kabul edilirse, Ethereum ağında başka ERC-20 token'larıyla da gaz ücretleri ödenebilecek. Ayrıca sponsorlar yani başka kullanıcılar üzerinden de gaz ücretleri karşılanabilecek.

ethereum 24
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum geliştiricileri, kullanıcıların cüzdanlarında ETH bulundurmadan da Ethereum ağında işlem yapabilmesinin önünü açacak önemli bir değişiklik sundular. Gelecek senenin ağustos ayında gerçekleşmesi beklenen Hegota güncellemesine eklenmesi planlanan bu geliştirmeyle kullanıcılar gaz ücreti ödemek için cüzdanlarında ETH tutmak zorunda kalmayacaklar.

Hem başka coin’ler hem başka hesap…

EIP-8141 adı verilen teklif, gaz ücretlerinin başka “sponsorlar” üzerinden de ödenmesinin önünü açıyor. Yani kullanıcı işlemini, işlem ücreti ödemeden de tamamlayabilir. Ancak sonunda işlem ücretinin mutlaka ödenmiş olacağını belirtmekte de fayda var. Sadece bu ücret, başkası tarafından da ödenebilecek.

Bununla birlikte ayrıca ücretler sadece ETH ile ödenmek zorunda da olmayacak. Kullanıcılar, ERC-20 token’larıyla da işlem ücretlerini karşılayabilecekler. Örnek olarak bir kullanıcı USDC veya USDT gibi sabit coin’lerle de ücretini ödeyip işlemine devam edebilecek. Böylece cüzdanda mutlaka ETH tutulması zorunluluğu a ortadan kalkmış olacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
In this article

Join the Conversation