Spark token’larınızı talep ederken bu XRP dolandırıcılığına düşmeyin

XRP sahiplerini airdrop yoluyla verilecek olan Spark token'larını talep etmeye çalışırken tuzağa düşüren çok sayıda sahte site ortaya çıktı.

ripple xrp
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hollandalı bir XRPL geliştiricisi olan Wietse Wind, dün XRP sahiplerinin Spark (FXRP) token’ı talepleri için oluşturulan düzmece platformlara dikkat çekti.

XRP sahipleri nasıl dolandırılıyor?

XRP’si olanlar, eğer bu XRP’leri bir borsada değil de kendi cüzdanlarında tutuyorlarsa Flare Networks’ün token’ı Spark’ı talep etmek için hesaplarını ayarlamaları gerekiyor. Airdrop, 12 Aralık’ta alınacak anlık görüntünün hemen ardından gerçekleşecek.

Yakın zaman önce oluşturulan XRPL Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi olarak atanan Wind, XUMM cüzdanını ya da popüler soğuk cüzdan Ledger’ı kullananlar için https://flare.wietse.com/ adresinde kullanışlı bir araç geliştirmişti. Bu araçla kullanıcılar, eğer yoksa Ethereum uyumlu bir adres oluşturmalı ve hesap sahipliğini doğrulamak için XRPL’deki MessageKey alanında bunu belirtmeliler.

Wind, kendi oluşturduğu bu aracın farklı alan adları altında çok sayıda sahte kopyasının ortaya çıktığını bildirdi. Bu araçlar, kullanıcılardan Spark token talep etme işlemi sırasında XRP göndermelerini istiyor. Gönderilen XRP’ler ise bir daha geri alınamıyor. Oysa gerçek araç, asla herhangi bir token yatırmanızı istemiyor.

Bu sahte sitelerden biri Namecheap aracılığıyla kaydedildi ve kullanıcılar, sağlayıcıdan kimlik avı dolandırıcılığını engellemesini istedi.

Spark token airdrop’u nedir?

Ripple destekli Blockchain şirketi Flare Networks, kendi token’ı Spark’ı (FXRP) tüm XRP sahiplerine dağıtım yoluyla piyasaya çıkarma kararı aldı. Şirket, 45 milyar FXRP dağıtacak. Her bir XRP karşılığında bir FXRP alınacak.

XRP’lerini özel anahtarlarının kendilerinin kontrolünde olduğu bir cüzdanda saklayanların bu token’ları alabilmeleri için geliştirilen yardımcı aracı kullanmaları gerekiyor. Öte yandan halihazırda birçok cüzdan ve platform airdrop’u destekliyor. Airdrop’u destekleyen cüzdan ve platformlarda XRP tutanların manuel bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak.

Şu anda Uphold, Bitrue, GateHub, AnchorUSD, Cred, Guarda Wallet, BTC Markets, Celsius Network airdrop’u destekleyeceklerini açıkladı. Bu listeye ilerleyen dönemde Binance, OKEx, Huobi gibi önde gelen borsalar da eklenebilir.

Popüler cüzdan Exodus ise en son sürümünde kullanıcıların Spark token’ları talep etmek için tek tıkla adreslerini kayıt ettirebildikleri bir bölüm ekledi.

En son verilere göre, 24 bin 261 hesap ve 1.5 milyar XRP, yeni token’ları almak için hazır.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl