Emre Aydın: Bitcoin gibi kıt kaynakları seviyorum

BtcTurk'ün Kriptometre programına katılan ünlü müzisyen Emre Aydın, kıt kaynakları sevdiğini ve o yüzden Bitcoin'e sempati duyduğunu söyledi. Aydın ayrıca Bitcoin'den ilk olarak 2010'da haberi olduğunu belirterek "Bitcoin'i çok önceden bilip almayan saf gruptanım" dedi.

emre aydın
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BtcTurk tarafından hazırlanan Kriptometre programının 3. sezonunun ilk bölümüne ünlü müzisyen Emre Aydın konuk oldu. BtcTurk CEO’su Özgür Güneri’nin de yer aldığı programda pandemi dönemi, küresel ekonomi, Blockchain ve Bitcoin konuşuldu.

Aydın: “Blockchain, müzik dünyasında komisyoncu kesimi aradan çıkaracak”

Blockchain’in müzik sektörüne olası etkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Aydın, Blockchain sayesinde katma değer yaratmayan komisyoncu kesimin aradan çıkacağını söyledi. Aydın, sözlerinin devamında “Dolayısıyla bunun neticesinde dinleyici daha az ücret ödeyerek daha çok müzik dinleyebilecek. Aynı şey işin üretici kısmı için de geçerli. Ben bir şarkı çıkardığımız zaman, tercihlerime de bağlı olarak dinleyicilerle buluşması için 4 ya da 5 aracıdan geçiyor. Böyle olunca maliyet çok artıyor.” şeklinde konuştu.

Blockchain’i “önüne geçilemeyecek bir değişim” olarak niteleyen ünlü müzisyen, “Müziğin Blockchain’e taşınmama ihtimali yok.” ifadesini kullandı.

Güneri: “Pandemi dönemi Bitcoin’e yaradı”

Güneri ise söze pandemi döneminin kripto para piyasalarına etkisinden bahsederek başladı. BtcTurk CEO’su, pandemi döneminin Bitcoin ve Blockchain teknolojisi açısından iyi geçtiğini söyledi. Güneri, “2020’de pandemi dolayısıyla Bitcoin’i anlayanlar ve inanlar artık kalıcı bir şekilde kalacaklar. Herhalde uzun vadede sektörün en önemli kazanımı bu olacak.” dedi. Güneri, BtcTurk’ün kullanıcı sayısının 1.1 milyona ulaştığını ve 2020 yılı boyunca şimdiye kadar yüzde 50 arttığı bilgisini de paylaştı.

Aydın: “Bitcoin’i çok önceden bilip almayan saf gruptanım”

Bitcoin’e olan ilgisinin ne zaman başladığı sorulduğunda, Aydın şu cevabı verdi:

“Bitcoin’e olan ilgim yanılmıyorsam 2010 yılında başladı. Çok önceden haberi olup alamayan saf gruptanım. O dönemki gitarcım bir yazılımcı. İlk önce o anlatmıştı. O zamanlar kafamda pek oturmamıştı. Sonra bir iki kere daha duydum. Sonra hatta bir gün beni aradı ve ‘Senin için önemli olmayacak bir miktarla al ve onu unut’ dedi. O telefondan sonra bakmıştım. Almak çok zordu.”

Aydın: “Bitcoin gibi kıt kaynakları seviyorum”

Bitcoin’e sınırlı bir arzının olması nedeniyle sıcak baktığını belirten Aydın, “Ben ne zaman sınırlı bir kaynak olduğunu duydum ve bu soğuk cüzdan meselesine uyandırıldım, ondan sonra sıcak bakmaya başladım. Ben Bitcoin’in daha ziyade konuya bakış biçimini seviyorum. Benim seçmediğim bir grup insan bizim geleceğimizle ilgili kararlar veriyor. Bununla ilgili yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Doğru kararlar alırlar biraz daha refah içinde yaşıyorsunuz, tersi olursa size çok olumsuz yansıyor. Sınırsız para basma yetkileri var, istedikleri kadar basıyorlar. Sınırsız bastığı için sizin yaşam standardınız da gittikçe düşüyor. Ben kıt kaynakları seviyorum. O yüzden de sempatim hala devam ediyor.” dedi.

Ünlü müzisyen, ilk Bitcoin’ini ise iki yıl önce satın aldığını dile getirdi.

Aydın: “Bitcoin’e portföyde önemli bir yer ayırırım”

Şu anda aktif bir yatırımcı olmadığını fakat yatırıma başlarsa kesinlikle o portföyde Bitcoin’e de önemli bir yer ayıracağını söyleyen Aydın, piyasalar bu kadar dayanıksızken yatırım yapmaktan uzak durduğunu ifade etti.

Başarılı sanatçıya göre Bitcoin, hisse senetleri piyasalarından daha bağımsız olma tavrını son zamanlarda yitirdi. Adaptasyonun hızlanmasıyla birlikte ayrılacağını öngören Aydın, fiyatın tekrar en yüksek seviyeye çıkabileceğini vurguladı.

Güneri: “Orta ve uzun vadede korelasyon yok”

Güneri ise Bitcoin’in borsalarla korelasyon içinde olup olmadığı konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kısa vadede Bitcoin’in fiyat hareketinin neden olduğunu, niye olduğunu hiçbir zaman anlatamıyorum, çünkü ben de anlamıyorum. Çünkü büyük bir satıcı oluyor, başka bir şey yaşanıyor, başka bir problem potansiyel olarak insanlarda endişe yaratıyor. Özüne baktığımızda Bitcoin’de çok net bir resim var. Daha fazla insan Bitcoin’i biliyor, daha fazla insan Bitcoin’e inanıyor, daha fazla insan Bitcoin’e yatırım yapıyor. Bunun da istatistikleri var. Bu yıl kullanıcı sayımızda yaklaşık yüzde 50 civarında bir artış var. Orta ve uzun vadeli baktığımda bir korelasyon olduğunu hala düşünmüyorum.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl