Bloomberg’e göre Bitcoin fiyatı için 5 ‘bullish’ eğilim

Bloomberg, birkaç gün önce gelen fiyat kırılıma rağmen Bitcoin için göze çarpan 5 yükseliş eğilimi sıraladı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg, dün yayınlanan bir haberde, Bitcoin’in yükselen 5 trendine vurgu yaptı. Bunlar şu şekilde sıralandı:

Ağ etkisi

Bitcoin kullanıcılarının sayısı artmaya devam ediyor ve bu durum lider kripto paraya rakipleri tarafından geçilmesi zor bir avantaj sağlıyor. ByteTree.com ve Glassnode’dan alınan verilere göre şu anda aktif 30 milyondan fazla cüzdan adresi var.

Piyasa derinliği

CME Group’ta Bitcoin vadeli işlemler piyasası hızla büyüyor. Açık pozisyonlar, bu yıl üç katına çıktı ve trader’ların piyasada işlem yapmalarını kolaylaştırdı.

CME’de 12 bin ödenmemiş sözleşme, 2019’daki ortalama seviyenin yaklaşık üç katı. Bir vadeli işlem sözleşmesi, beş Bitcoin’e karşılık geliyor.

Gecikmeler giderildi

2017 yılında piyasayı rahatsız eden sorunlardan biri yapılacak işlemlerde yaşanan uzun gecikmelerdi. Sorun büyük ölçüde yazılım değişiklikleri ve işlemlerin havuzlanması yoluyla giderildi.

İşlemlerin onaylanmadan önce beklediği yer olan bellek havuzu (mempool) boyutları, 2017’nin sonlarına göre epeyce daha düşük.

Piyasa danışmanlık şirketi Quantum Economics’in CEO’su Mati Greenspan, “Şu anda farklı. Bitcoin’in en son bu kadar yükseldiğini gördüğümüzde blok zinciri çökmek üzereydi ancak o günden bugüne ağda geliştirmeler yapıldı.” dedi.

Alternatif varlık

Tahvillerin çok az getirisi sunmasıyla birlikte geleneksel yatırımcılar, portföylerini yeniden değerlendirmek zorunda kalıyorlar.

Ekim ayında yayınlanan bir raporda Fidelity Investments, Bitcoin’in geleneksel varlıklarla olan düşük korelasyonunun para biriminin bir portföy çeşitlendiricisi olarak kullanılabileceğine dair cesaret verici bir ilk işaret olduğunu söyledi.

En büyük kripto para, büyük varlıkların herhangi biriyle neredeyse hiç korele değil.

Hesaplama gücü

Bitcoin ağını çalıştırmaya ayrılan bilgi işlem gücü, son iki yılda uçtu. Ortak bir ölçüm terimi olan hash rate, katlanarak artış gösterdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl