Ripple’ın kurucusu 265 milyon XRP aldı, aynı gün satmaya başladı

Ripple'ın kurucu ekibinde yer alan ancak daha sonra şirketten ayrılan Jed McCaleb'in cüzdanına dün Ripple'dan 265 milyon XRP gönderildi. McCaleb, birkaç saat sonra 30 milyon XRP'yi sattı.

ripple-xrp (5)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Stellar’ın kurucu ortağı Jed McCaleb, dün Ripple’dan yaklaşık 148 milyon dolar değerinde olan 265 milyon 300 bin XRP aldı ve zincir verilerine göre alır almaz satmaya başladı.

McCaleb, 2013 yılına kadar Ripple’ın kurucu ekibinde yer aldı. Projenin teknoloji direktörlüğünü üstlenen McCaleb, sonrasında şirketten ayrılarak Stellar’ı geliştirmeye başladı.

Aynı zamanda Mt. Gox borsasının da kurucusu olan McCaleb’e Ripple’ın kurucularından biri olduğundan şirketten ayrılırken 9 milyardan fazla XRP ayrıldı. McCaleb ile Ripple arasında, 2016 yılında, McCaleb’in satışlarının piyasa fiyatını etkilememesi için bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma gereği McCaleb, satış adedini günlük XRP hacminin belirli bir yüzdesine kadar yapabilecekti. Anlaşmanın ilk yılında McCaleb, hafta sonları ve tatiller de dahil olmak üzere haftanın her günü için ortalama günlük XRP hacminin yüzde 0.5’ini toplu olarak satabiliyordu. İkinci ve üçüncü yıllarda bu oran yüzde 0.75’e, ve şu anki dördüncü yılda da yüzde 1’e çıkmıştı. Dördüncü yıl anlaşması ise şimdi bitiyor ve McCaleb’in belirlenen zaman diliminde satabileceği XRP oranı yüzde 1.5’a çıktı.

Birkaç saat sonra 30 milyon XRP sattı

Dün ilk saatlerde McCaleb, aşağıdaki görselde de yer alan işlemde 266,305,309 XRP aldı ve saatler sonra bunların yaklaşık yüzde 10’una denk gelen 29,571,546 XRP’lik kısmını sattı.

McCaleb’in cüzdanındaki işlemler

McCaleb, bu ay içinde başka satışlar da yaptı. Halka açık veriler, Ripple’ın kurucu ortağının 1 Aralık’a 113.3 milyon XRP aldığını gösteriyor. Bu transferden birkaç gün sonra 10 milyon XRP’lik gruplar halinde bir kısmını sattı.

McCaleb, 2014’te 9 milyar XRP’nin 2 milyarını hayır kurumlarına bağışlama sözü verdi. Bu nedenle tamamı cebine girmiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl