Kripto para borsası EXMO’yu hack’leyen hacker, Poloniex’te sattı

Kripto para borsası EXMO'nun CEO'su Sergey Zhdanov, kendi borsalarından çalınan kripto paraların Poloniex'te satılarak aklandığını söyledi.

hack (3)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Pazartesi günü Avrupalı kripto para borsası EXMO’nun saldırıya uğradığını bildirmiştik. Borsadan çeşitli miktarlarda BTC, XRP, ZEC, USDT ve ETH çalınmıştı. Çalınan kripto paraların toplam değeri yaklaşık 7 milyon dolar ile ifade ediliyor.

EXMO CEO’su Sergey Zhdanov, çalınan kripto paralardan 4 milyon dolarlık bir kısmın Poloniex’e aktarıldığını açıkladı. Poloniex’i hacker’lara yardımcı olmakla suçlayan Zhdanov, “Uyuşturucu kartellerine ve bilgisayar korsanlarına kısa bir ipucu: Paranızı aklamak istiyorsanız, Poloniex’e gidin. Bu adamlar size hiçbir şey sormazlar. EXMO hacker’ları bunu kontrol etti ve işe yarıyor.” dedi.

Zhdanov, ayrıca “Bilgisayar korsanları, yüzlerce borsa arasından Poloniex’i seçtiklerinden Poloniex sağlam bir para aklama makinesi yapmış olmalı. Bunun suça karışmış paraların aklanmasından kâr sağlayan borsa olduğunu biliyorlardı. İyi iş!” ifadelerini kullandı.

Önceki gün de Rusya merkezli kripto para borsası Livecoin, sunucularının kontrolünü kaybettiğini bildirmiş ve kullanıcılarına borsayı kullanmama çağrısı yapmıştı. Zhdanov, açıklamalarına göre, EXMO saldırısı ile Livecoin’i ilişkilendiriyor. CEO, “Şu anda EXMO hacker’larının bizden çalınan 300 BTC’yi sakladığı cüzdana Livecoin’den 250 dolarlık BTC yatırıldığını gördük. Bildiğiniz gibi Livecoin, platformlarına erişimlerini kaybettiklerini açıkladı. Harika bir hack taklidi. Niçin Telegram hesaplarını sildiklerini merak ediyorum.” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl