Bitcoin’i ve gidişatı, sektörden 4 analist ve yönetici yorumladı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Forbes’a açıklamalarda bulunan kripto para piyasalarından 4 analist ve yönetici, Bitcoin fiyatındaki mevcut durumu analiz etti.

Piyasa değeriyle en büyük kripto para, dün 40 bin dolara dokunmasının ardından bugün bu seviyenin önemli ölçüde altında işlem görüyor.

“30 bin dolar Bitcoin için güçlü bir destek seviyesi”

Londra merkezli dijital varlık şirketi Bequant’ın araştırma müdürü Denis Vinokourov, “30 bin doların bu seviyenin üzerinde dipten alımlarla beraber Bitcoin için çok güçlü bir destek seviyesi olduğu kanıtlandı.” dedi.

Celsius Network’ün CEO’su ve kurucu ortağı Alex Mashinsky ise “Görünüşe göre üst tarafta tüm zamanların en yüksek seviyelerini ve aşağıda 30 bin dolarlık destek seviyelerini yeniden test edeceğiz. 41 bin ila 43 bin dolar seviyelerinde çok fazla dirençle karşılaşırsak bir süreliğine yatay ve belli bir aralıkta hareket izleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

ABD merkezli dijital varlık şirketi CrossTower’dan trading direktörü Chad Steinglass da 40 bin doların güçlü bir direnç oluşturduğunu vurguladı ve bu fiyat seviyesinin bazı trader’ların ‘masadan biraz para almak’ ve riski azaltmak istedikleri için ‘pasif dinlenme satış emirleri’ koydukları bir seviye olduğunu söyledi.

“Sonunda alıcılar, satıcılara baskın gelecek”

Bununla birlikte Steinglass, Bitcoin için yükselişin devam edeceğini düşünüyor. Analist, kripto paranın bir süre bu seviyelerde işlem görebileceğini ancak ‘tepenin hemen ardından ileri doğru yürüyen ordunun sesinin geldiğini’ ifade etti. Devamında da “Sonunda, yeni para girişleriyle yükselen alım ilgisi, son kalan satıcılardan baskın gelecek ve bir sonraki adım muhtemelen daha yükseğe olacak. Bu saatler veya günler alabilir fakat piyasaya yeni para girişini engelleyecek önemli bir şey olmadıkça sonunda gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.

Son olarak Blockchain.com araştırma müdürü Garrick Hileman, 2020’de kripto para piyasasının rekorlar kırdığının ve keşfedilmemiş bir fiyat bölgesine girdiğinin altını çizdi. Hileman, “O zamandan beri, hareketli ortalamalar ve bollinger bantları gibi geleneksel teknik analiz methodlarının büyük ölçüde kenara itildiği ve psikolojik metriklerin ön plana çıktığı volatil bir fiyat keşif aşamasına adım attık.” dedi.

“Bu yıl içinde 1 trilyon dolar”

Hileman, Bitcoin’in bu yıl içinde 1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşacağı tahminini yineledi. Bu, her bir BTC’nin yaklaşık 53 bin dolar değerinde olması anlamına geliyor. Hatta, Bitcoin’in bu seviyeye, bu ay içinde de ulaşabileceğini belirtti.

Borsalara BTC girişlerinde artış

Öte yandan bir başka satış hareketinin işareti olabilecek bir şekilde borsalara yatırılan BTC miktarında hızlanma görülüyor. Kripto para odaklı veri platformu CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju tarafından bugün TSİ 20.00’de paylaşılan bir bilgiye göre, sadece tek blokta tüm borsalara 561 BTC aktarıldı. Ki Young Ju, Bitcoin’in tekrar 34 bin 400 dolar seviyesini test edebileceğinin altını çizdi.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl