Kripto para türev borsası Bybit, İngiltere’ye kapılarını kapatıyor

bitcoin-ingiltere
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto türev borası Bybit, 31 Mart itibariyle Birleşik Krallık’taki müşterilerine hizmet vermeyi durdurma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada sebep olarak regülasyonlar gösterilirken şu ifadeler kullanıldı:

“Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) kripto para türevlerini yasaklama kararına bağlı kalmak için Bybit Birleşik Krallık’taki müşterilerine verdiği bu hizmeti durdurma kararı almıştır. Müşterilerimizin bu ay sonuna kadar, tüm pozisyonlarını kapamalarını ve tüm fonlarını çekmelerini rica ediyoruz”

Bilindiği üzere türevler, bir finansal ürünün fiyatını takip eden varlıklardır ve Bybit borsasında bu durum kripto paralar için geçerli. Müşteriler, bu ürünlerle işlem yaparken ellerinde herhangi bir varlık bulundurmuyor ve kaldıraçlı işlemlere yöneliyorlar.

Ancak Birleşik Krallık’taki FCA kurumu kripto türev ürünlerini ve borsa yatırım senetlerini geçen sene ani bir kararla yasaklama yoluna gitti. Yasaklamaya gerekçe olarak ise, türev ürünlerin bağlı olduğu kripto varlıkların değişken ve volatil doğası ile bu tür kripto türevlerine gerek olmaması gösterilmişti.

Ocak 2021’de yürürlüğe giren yasakla birlikte Bybit gibi bazı borsalar ise vârolan müşterileriyle birlikte bazı basit işlemlerini sürdürüyorlardı ancak bu durumun da sonuna gelindi. Borsadan yapılan açıklamada ayrıca Birleşik Krallık bolgesinden bağlanan IP adresileri ve mobil telefonların yeni üyelik açma işlemlerinin de kabul edilmeyeceği belirtildi.

Bir günde 11 milyar dolar

Bilindiği üzere Bybit en büyük kripto türev borsalarından bir tanesi ve piyasa takip şirketi CoinGecko’ya göre borsada, sadece geçtiğimiz gün 10 işlem çiftinde yaklaşık 11 milyar dolarlık işlem yapıldı. Analitik veri sağlayıcısı SimilarWeb’e göre de borsanın tüm müşteri kitlesinin yüzde 5’i Birleşik Krallık’tan geliyor.

Borsadan yapılan açıklamada ayrıca ülkedeki yetkililerle hem eski hem de yeni müşteriler için işlemlerin açılması konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl