Bu teoriye göre Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto, Len Sassaman olabilir

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçen ay, Medium üzerinde yayınlanan ve büyük ilgi gören bir makale, kripto uzmanı ve şifrepunk Len Sassaman’ın Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun ta kendisi olabileceğini öne sürüyor.

Leung adlı kullanıcı tarafından kaleme alınan makalede ilk olarak Satoshi’nin internette son kez görüldüğü tarihin Sassaman’ın 3 Temmuz 2011 tarihindeki ölümünden iki ay öncesine denk geldiği belirtiliyor. Ayrıca Sassaman’ın Bitcoin’in temelini oluşturan açık anahtarlı kriptografinin uzmanı olduğu ve TCP/IP protokolünü geliştiren İnternet Mühendisliği Görev Gücü’nde yer aldığı vurgulanıyor.

Len Sassaman
Len Sassaman

Leung’a göre Sassaman, PGP şifrelemenin geliştirilmesine yardımcı olmak için Network Associates’e katıldığında Bitcoin’deki ilk transfer işleminin alıcısı olan ve Satoshi Nakamoto ile yakın iletişimi bulunan Hal Finney’yle de çalıştı.

Leung, Sassaman’ın gizlilik konusundaki duruşunun Bitcoin ağının oluşturulmasını sağlayan ideolojilerle de uyumlu olduğunun altını çiziyor.

Dahası, Sassaman’ın Bitcoin geliştirilirken Belçika’da yaşadığı ve Satoshi’nin proje üzerinde çalışırken Avrupa’da bulunduğunun bildirildiği kaydediliyor.

Makalede, “Garip bir şekilde Len, Amerikalı olmasına rağmen Satoshi gibi İngiliz İngilizcesini kullandı.” deniliyor.

Leung, Sassaman’ın güçlü bir Satoshi Nakamoto adayı olduğuna inanmasına rağmen Bitcoin blok zincirinin yıllarca süren planlama ve birçok kişinin kolektif çabalarının sonucu olduğunu belirtiyor.

Len Sassaman, 3 Temmuz 2011 tarihinde, 31 yaşında intihar ederek yaşamına son verdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl