69 milyon dolarlık NFT’nin alıcısı MetaKovan gerçek kimliğini ortaya çıkardı

NFT dünyasında bir fenomen halini alan MetaKovan’ın kimliği ortaya çıktı. Yakın zaman önce Beeple’ın NFT’sini 69 milyon dolara satın alan, öncesinde NFT tabanlı bir yarış aracına yüz binlerce dolar ödeme yapan ve birçok NFT yatırımı bulunan bu ismin Vignesh Sundaresan olduğu anlaşıldı. MetaKovan, bu kimliğini dün yayınlanan bir Substack blog gönderisinde açıkladı.
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sundarasan, kimliğini ifşa etmenin amacının Hintlere ve beyaz olmayan insanlara, kendilerinin de patron olabileceğini, kriptonun Batı ile dünyanın geri kalanı arasında dengeleyici bir güç olduğunu ve küresel güneyin yükselmekte olduğunu göstermek olarak açıklıyor.

Sundaresan, Singapur’da yaşayan bir blok zinciri girişimcisi, kodlayıcı ve melek yatırımcı. Aslen Hint olan Sundaresan, kripto para ile 2013’ün başlarında tanıştığını ancak o dönem parası olmadığını ve bu nedenle Bitcoin‘i emanet hizmetleri sunarak elde etmeye başladığını söylüyor.

Hint girişimci, daha sonra Coins-e adında bir borsa oluşturduğunu ve 2013 yılındaki boğa koşusunda işlerinin üstel bir büyüme kaydettiğini, altı ayda 14 bin kullanıcıya ulaştığını ifade ediyor. Coins-e’yi 2014 yılının Mayıs ayında satan Sundaresan, sonrasında BitAccess’i kurduğunu, bir yıl içinde 18 ülkede 100 ATM’ye ulaştıklarını belirtiyor.

Buradan da ayrılan Sundaresan, Ethereum’a da henüz ilk aşamada yatırım yaptığını, elde ettiği getirinin Polkadot, Tezos, Dfinity, Decentraland, Flow ve Avalanche gibi bazıları milyar dolarlara ulaşan projelere yatırım yapmasını sağladığını kaydediyor.

Sundaresan, halihazırda kripto ve NFT odaklı bir fon olan Metapurse’un iki kurucusundan biri. Aynı zamanda danışmanlık şirketi Portkey Technologies’in CEO’su.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl