btcturk nedir

BtcTurk nedir?

BtcTurk nedir? “Nedir?” serimize BtcTurk hakkında merak edilenleri ve bilinmesi gereken noktaları açıklayarak devam ediyoruz. Komisyon oranları, BtcTurk’ü kimin kurduğu, hangi kripto paraların listelendiği gibi sorulara da yazımızda cevap vereceğiz.

BtcTurk Nedir? BtcTurk, kripto para yatırımcılarının, birçok kripto parayı alıp satabildiği, çeşitli işlemler yapabildiği bir kripto para borsasıdır. BtcTurk’ü daha yakından inceleyecek olursak; Türkiye de kurulan ilk, dünya ise kurulan 4. kripto para borsası olduğunu görüyoruz.

Yani BtcTurk’un kripto para sektöründeki yeri Türkiye açısından oldukça önemli diyebiliriz. BtcTurk’un bu kadar eski bir marka olmasının yanında; tüm dünyada tanınmaya başladığını, kullanıcı sayısını arttırdığını görebiliyoruz.

BtcTurk’de hangi coinler var?

Bir kripto para borsasına kayıt olmadan önce, borsa hakkında sorulması gereken sorulardan birisi de, hangi kripto paraları listelediğidir. Günün sonunda herkes fırsatları yakalayıp, kâr elde etmeye çalışıyor. Diğer yandan kripto para borsalarında da, “al-sat yapmayı bilen” kişiler için fırsatlar her zaman oluyor. Bir kripto para yüzde elli düşerken diğeri değerini 10 kat arttırıyor. Durum böyle olunca da kripto para borsasında işlem yapılabilen coin sayısı çok önemli oluyor.

Peki BtcTurk’de hangi coinler var?

  • BtcTurk’de Yer Alan Coinler
  • BTC (Bitcoin)
  • ADA  (Cardano)
  • ATOM (Cosmos)
  • DASH
  • DOT  (Polkadot)
  • EOS
  • ETH (Ethereum)
  • LINK (Chainlink)
  • LTC (Litecoin)
  • NEO
  • TRX (Tron)
  • UNI (UniSwap)
  • USDC  (USD Coin)
  • XLM (Stellar)
  • XRP (Ripple)
  • XTZ (Tezos)

Yukarıda gördüğünüz kripto paraların hepsi BtcTurk’de akitf olarak ticareti yapılabilen coinler. Yani BtcTurk’un kripto para havuzu çok geniş olmasa da, yeni başlayan kullanıcılar için ideal denilebilir. Yukarıda gördüğünüz kripto paralar USDT yani Tether karşılığında alınıp satılabiliyor. Ancak işlemlerinde Türk Lirası kullanmak isteyen kullanıcılar için de Türk Lirası işlem çiftleri yer alıyor.

BtcTurk ücretli mi?

BtcTurk diğer tüm kripto para borsaları gibi ücretsizdir. Yani BtcTurk ücretli değildir. Bu ücretli olmama teriminin karşılığında, BtcTurk ve diğer borsalar kullanıcılarında, ticaret yaptıkları kripto paralar için belirli bir oranda komisyon alıyor. Sonuçta borsanın da güvenlik, donanım, yazılım yatırımları için kâr elde etmesi lazım.

BtcTurk komisyon oranları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi BtcTurk’un yapılan işlemlerde kullanıcılarından aldığı komisyon oranları mevcut. İşlem yaptığınız taktirde alınacak komisyonlar, yeni kayıt olan kullanıcılar için ilk 30 gün boyunca ücretsiz.

Daha sonra ise komisyon oranları, kullanıcının 30 gün boyunca alım-satım hacmine göre belirleniyor. Bu belirleme yapılırken, Türk Lirası ile yapılan işlemlerin hacmi gözetiliyor.

Eğer 30 günlük hacminiz 0 ile 1 milyon TL arasındaysa; piyasaca yapıcı komisyonu %0.05, piyasa alıcı komisyon oranı %0.09 oluyor.

30 günlük işlem hacmi, 1 ile 5 milyon TL olan kullanıcıların komisyon  oranı ise %0.04 olurken, piyasa alıcı komisyon oranı %0.08 oluyor.

BtcTurk hangi ülkenin ve sahibi kim?

BtcTurk hangi ülkenin kripto para borsası? BtcTurk isminden de anlaşılacağı gibi, Türkiye merkezli bir kripto para borsasıdır.

Peki BtcTurk’ün sahibi kim? Bu soru da birçok Google kullanıcısı tarafından merak ediliyor. BtcTurk’un kurucusuna ve sahibine baktığımızda Kerem Tibuk ismini görüyoruz. 2013 yılında kurulan BtcTurk’un CEO pozisyonunda ise Özgür Güneri yer alıyor.

BtcTurk güvenilir mi?

Bir borsanın güvenilir olması, kripto para borsası seçiminde belki de en önemli noktalardan birisi. Elde ettiğimiz verilere göre BtcTurk’un şu anda 5 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Bu kullanıcı sayısı Türkiye için oldukça iyi diyebiliriz. Diğer yandan kripto paralara temkinli yaklaşan bankaların, BtcTurk ile de anlaşmaları bulunuyor.

Bir diğer önemli konu ise BtcTurk’un güvenlik yatırımları. Güvenlik konusunda da kendilerini her geçen gün geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyebiliriz.

BtcTurk’un güvenilir bir kuruluş olduğunu anlamak için sponsorluk anlaşmaları da iyi bir tercih olacaktır.

BtcTurk geçtiğimiz aylarda Yeni Malatyaspor’un sponsoru olmuştu. Eylül 2020’de ise hedeflerini daha da büyüterek Kadın ve Erkek A Milli Futbol Takımlar’ın sponsoru oldu.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’nin yıldız futbolcularından birisi olan Cengiz Ünder ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

BtcTurk’e para yatırma ve çekme i̇şlemleri nasıl yapılır?

BtcTurk’e para yatırmak ve çekmek için, BtcTurk’ün anlaştığı Türk bankaları ile bu işlemler yapılabiliyor.

Peki BtcTurk’ün hangi bankalar ile anlaşması var? BtcTurk’ün Akbank, Denizbank, Vakıfbank, Fibabanka ve Ziraat Bankası ile anlaşması mevcut. Bu bankalar aracılığıyla, BtcTurk’e para yatırıp, çekebiliyorsunuz. Üstelik bu bankalar ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, 7 gün 24 saat havale yapılabiliyor.

Yazımızda, BtcTurk nedir, BtcTurk güvenilir mi, BtcTurk’ün sahibi kim gibi çok sorulan sorulara cevap verdik. Kripto paralar ve Bitcoin hakkında daha fazla bilgi almak için Bitcoin haberleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Saadettin yücedağ Yanıtla

    Merhabalar Avrupa merkez bankası destekli binance tr uygulamasına Skype ekran paylasilarak800 000 TL gibi bir paramla bana kredi çektirdiler onlarda 40000 dolar katipborsada toplam market uygulamasında aktif varlıklardan 87 000 dolar var paramı çekemiyorum sebebi binance tr cüzdan skorla teminatı varmış 17400 dolar yatırmayı istiyorlar ne yapmam lazım böyle bir teminat bulma şansım yok parayı ödünç almıştım bittim ne yapayim