Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple‘a kayıtsız XRP token satışı nedeniyle dava açan SEC, başka bir blok zinciri firması için de benzer bir suçlamada bulundu. DeFi platformu LBRY’nin 2016’dan bu yana yatırımcılara kayıtsız menkul kıymet sattığı iddia ediliyor.

Pazartesi günü yayınlanan mahkeme kayıtlarına göre; kişiden kişiye içerik dağıtım ağı LBRY, milyonlarca dolar değerde kayıtsız menkul kıymet satmakla suçlanıyor. Satışların 2016’da başladığı iddia ediliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) daha fazla ‘haksız kazanç’ elde edilmemesi için token satışı yapılmamasına yönelik geçici bir tedbir kararı alınmasını talep ettiği belirtildi. SEC’ye göre; menkul kıymetler, LBRY’nin ürün geliştirmesi ve işlerin fonlanması amacıyla yatırımcılara LBRY Credits (LBC) adı altında satıldı.

LBRY, katılımcıların ceza alma korkusu yaşamadan içerik paylaşımı yapabildikleri açık kaynaklı bir protokol. SEC’ye göre; LBC token’ları ABD doları ve diğer parasal olmayan katkı payları karşılığında birer yatırım sözleşmesi olarak satıldılar.

“SEC endüstride belirsizlik yaratmak istiyor”

LBRY’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise kripto para topluluğundan yardım beklendiği, endüstrinin bu tür davalar ile risk altına alındığı ve token’ların da menkul kıymet olmadığı belirtildi. LBRY CEO’su Jeremy Kauffman şu ifadeleri kullandı:

“LBRY hakkında yapılan suçlamalar yeniliği, erişilebilirliği ve yaratıcılığı engelleyen eski tarz bir ekonomi görüşünü yansıtıyor. SEC’nin bu hamlesiyle çoğu blok zinciri token’larının menkul kıymet sayılması ve endüstride belirsizlik ve kafa karışıklığı yaratılması amaçlanıyor.”

Kurumsal fondan 40 milyon LBC

SEC’nin davayla ilgili dosyasındaki özel nota ve kripto para avukatı Grant Gulovsen tarafından bir tweet’te dikkat çekilen noktaya göre ise; LBRY’nin, bir piyasa yapıcı (MM) olarak hareket etmek için kurumsal fonundan 40 milyon LBC kullanma amaçlı olarak bir satıcı yarattığı iddiaları var.

İddialara göre; MM bir aracı gibi düzenli ve devamlı olarak LBC alıp sattı ve piyasa fiyatlarını şirketin lehine olacak şekilde manipüle etti. SEC de bu hareketlerin, plaformun kâr getiren bir yatırım olduğuna yönelik hava yaratmasını sağladığını belirtiyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl