chz nasıl alınır

CHZ nasıl alınır?

Mart 2021’de değerini 18’e katlayan ve yakaladığı büyük yükseliş trendiyle birlikte kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran kripto para CHZ nasıl alınır?

14 Şubat 2018’de kripto para piyasına giren CHZ, Ethereum ağı üzerinde yer alan bir kripto para birimidir. Diğer yandan CHZ’yi değerli yapan nokta ise spor kulüplerinin FAN token’larını piyasaya sürmesidir.

Bu taraftar token’larına sahip olan yatırımcılar, kulüplerin kararlarına belli oranda etki edebiliyorlar. Bu kararlar arasında, formaların tasarımı gibi konular da yer alıyor.

Chiliz hakkında başlangıç için yeterli bilgiyi verdiğimize göre 5 adımda Chiliz nasıl alınır bakalım!

1. Adım kripto para borsası seçimi

Altcoin’lerden birisi olan CHZ’i almak için ilk yapmanız gereken, yatırımınızı yaptığınız kripto para borsasını seçmektir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. Çünkü seçtiğiniz kripto para borsasının güvenilir olması, kullanıcılarının alım-satım emirlerini hızlı bir şekilde yerine getirmesi çok önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi işlem hacmidir. İşlem hacmi, borsada kullanıcıların al-sat yaparak oluşturduğu parasal değerdir. Bu işlem hacmi sadece kripto paralar için değil hisse piyasaları için de kullanılabilir. Bunun önemli olmasının sebebi alım-satım emirlerinizin hızlı bir şekilde yerine getirilmesidir.

Yani siz 10 bin dolarlık CHZ satmak istediğiniz, sizin belirlediğiniz fiyattan alacak kimse yoksa emriniz yerine getirilmez ya da geç getirilidir.

Diğer bir nokta da borsanın güvenlik yatırımlarıdır. Kripto paralar değeri yüksek varlıklar olmaları sebebiyle internet korsanları tarafından hedef haline gelebiliyor. Seçtiğiniz borsanın güvenliği bu noktada önemlidir.

Şu anda Türkiye’de binlerce kişi tarafından kullanılan birkaç borsa bulunuyor. BtcTurk ve Paribu Türkiye merkezli borsalar arasında yer alırken Binance milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve milyarlarca dolarlık işlem hacmine sahip olan global bir borsa. Üstelik yerli borsalara göre komisyon oranları da düşük. CHZ nasıl alınır yazımızda global bir borsa olan Binance’i merkeze alarak ilerleyeceğiz.

2. Adım kripto para borsasına kayıt

Binance’i seçtiğinizi düşünerek yazımıza devam ediyoruz. Böylelikle CHZ nereden alınır sorusunun cevabı da Binance oluyor. Binance ile kripto para alıp satabilmek için ilk önce borsada hesabınızın olması gerekiyor.

Borsaya kayıt olurken; hesabınızın, paranızın ve yatırımınızın güvende olmasını sağlamak için çeşitli bilgileri sizden istiyor. Zaten bu bilgiler devlet yetkilileri tarafından da istenilen bir durum. Binance hesabı açma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa Bitcoin hesap açma yazımızı okuyabilirsiniz.

Binance’ kayıt olmak için de bu link işinize yarayacaktır!

3. Adım borsa hesabınıza tl yükleme

Evet CHZ satın almak için borsamızı seçtik ve kayıt olduk. Şimdi de CHZ alabilmek için hesabımıza bakiye yüklememiz gerekiyor. Bunun için ilk önce Binance’in ana sayfasına gitmemiz gerekiyor.

Peki kredi kartıyla CHZ nasıl satın alınır? İşte bu noktada bunun cevabını vereceğiz. CHZ satın almak için hesabınıza bakiye yüklemeniz gerekiyor. Binance’i kullanıyorsnız bakiye yüklemek için iki seçeneğiniz bulunuyor. Binance hesabınızı kullanarak BinanceTR’de de bir hesap açabilirsiniz. Bu hesap aracılığıyla Binance hesabınıza Havale / EFT yoluyla bakiye yükleyebilirsiniz.

CHZ satın almak için bir diğer yol ise kredi kartı veya banka kartınızı kullanmak. Ana sayfada bulunan kripto al butonunun üstüne gerelek kredi / banka kartı butonuna tıklamanız gerekiyor.

Binance’e nasıl TL yatırıp çekeceğinizi bilmek istiyorsanız Binance para yatırma ve Binance para çekme yazılarımızı okuyabilirsiniz!

chiliz nasıl alınır

Buraya tıkladıktan sonra karşınıza satın alma ekranı geliyor. Bu ekranın sağ tarafında bulunan kısım yardımıyla direkt olarak kripto para satın alabilirsiniz.

Öncelikle üst kısımda USD simgesini görüyoruz. Bu kredi kartınızdan çekilecek para birimini temsil ediyor. Tabi bunu Türk Lirası olarak değiştirebiliyorsunuz. TRY’yi seçtikten sonra alt kısımda almak istediğiniz kripto para birimini seçiyorsunuz. Ancak bu alanda CHZ bulunmuyor.

Yani direkt olarak kredi kartıyla CHZ almak mümkün değil. Seçenekler araında Bitcoin, Binance Coin, Ether, XRP gibi kripto para birimleri bulunuyor.

Diğer yandan USDT de bulunan kripto varlıklar arasında. İşte bu noktada almanız gereken şey USDT’dir. Çünkü Binance’de alım satım yaparken kullanılan parite genellikle USDT oluyor. USDT ne diyecek olursanız, değeri 1 USD’ye eşit olan bir token’dır. Yani borsalarda USD yerine, USD’nin token hali olan USDT’yi kullanıyorsunuz. Yani 1 USD, 1 USDT’ye eşittir. USDT hakkında detaylı bilgi için USDT nedir, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

USDT’yi seçtikten sonra kaç TL değerinde alacağınızı belirtebilrsiniz. Daha sonra kart bilgilerini girmeniz gerekiyor.

chiliz nasıl satın alınır

4. Adım CHZ almak i̇çin binance’i telefonunuza i̇ndirin

Bu noktadan sonra al-sat kısmından CHZ/USDT paritesini seçerek işlem yapabilirsiniz. Ancak Binance’in mobil uygulamasını indirmek size kolaylık sağlayacaktır.

Uygulamayı indirip, hesabınıza giriş yaptıktan sonra sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Bu ekranda, ekranın en altında ve ortasında bulunan Alım-Satımlar kısmını seçmeniz gerekiyor.

chz satın al

5. Adım alım-satım ekranı

Satın alma ekranına geldik. Burda bizi ilgilendiren kısım spot alım satım. Spot sekmesinde olduğunuzdan emin olun. Daha sonra alım satım ekranında, işlem yaptığınız paritenin ismi yer alıyor. Uygulamayı ilk defa indirdiğiniz için büyük ihtimalle karşınıza CHZ çıkmayacak. Bunun için, CHZ/USDT yazısına tıklayınca, bir altta yer alan görselde olduğu gibi karşınıza bir arama ekranı çıkacak. Bu ekrana CHZ/USDT yazarak seçim yapacaksınız.

Bu ekranda alım yaptığınız gibi satma işlemlerini de yerine getirebilirsiniz. Söylemeden geçmeyelim, herhangi bir kripto parayı Binance üzerinden almak için en az 10 Dolar değerinde işlem yapmanız gerekiyor. Satmak için de aynısı geçerli.

Burada değinmemiz gereken bir diğer nokta ise limit Emri ve piyasa emri. Görselde limit emri yazan kısma tıkladığınızda karşınıza 4 farklı seçenek çıkıyor. Limit emri, piyasa emri, stop limit ve OCO. Stop limit ve OCO daha ileri seviye bir durum olduğu için onu şimdi açıklamıyoruz.

Limit emri derken bahsedilen durum, sizin belirlediğiniz fiyattan alım yapılması. Yani, görselde, 0.55855 USD olan CHZ’yi bu fiyattan almak istemiyor ve düştüğünde almak istiyorsanız, 0.50 USD fiyatından al diyebilirsiniz. Böyle bir seçeneğiniz var.

Limit emri ise piyasanın o andaki fiyatından CHZ almak istediğiniz anlamına geliyor. Mesela aşağıda değer 0,55855 USD. İşte piyasa emri girdiğinizde, piyasadaki en yakın fiyattan alım satım yapabiliyorsunuz.

chz nasıl alınırchz nasıl satın alınır

Yazımızın sonuna geldik, CHZ nasıl alınır, Chiliz nereden alınır ve kredi kartıyla CHZ alınır mı sorularına yanıt vermeye çalıştık. Kripto paralar ile ilgili son gelişmelerden haberdar olmak için Bitcoin haberleri sayfaımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl