Buterin, kendisine gönderilen SHIB ve AKITA’ları satmaya başladı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum‘un kurucularından Vitalik Buterin, cüzdanına gönderilen Shiba Inu (SHIB) ve Akita Inu (AKITA) gibi token’ları merkezi olmayan borsa Uniswap’a göndererek sattı. Buterin, daha sonra satıştan elde ettiği gelirleri farklı kar amacı gütmeyen organizasyonlara bağışladı.

Bilindiği üzere, Shiba Inu’yu oluşturanlar, arzın yarısını habersizce Buterin’in cüzdanına göndermişlerdi. Buterin’in cüzdanındaki SHIB’lerin değeri, yakın zamana kadar 8 milyar doları bulmuştu. Aynı yolu Akita Inu ve diğer benzer projeleri piyasaya sürenler de izledi. Onlar da aynı şekilde, Buterin’in cüzdanına yine ondan habersiz olarak toplam arzın yarısını aktarmışlardı.

Buterin, kendisine gönderilen bu token’ları uzun bir süredir hareketsiz kalmalarının ardından bugün sattı ve çoğunu hayır kurumlarına iletti.

Farklı adreslere ve Uniswap’a toplamda trilyonlarca SHIB, AKITA ve ELON

TSİ 20.25’ten itibaren Buterin, Uniswap borsası ve diğer adreslere 211 milyar, Hindistan Kovid Kripto Yardım Fonu’na ise 51 trilyon SHIB aktardı. Ethereum’un kurucusu, merkeziyetsiz borsa Uniswap’a 660 milyar, blok zinciri geliştiricilerini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Gitcoin’e 50 trilyon AKITA gönderirken farklı adreslere yaklaşık 450 trilyon ELON transfer etti. Buterin, yaptığı satışlardan birkaç bin ETH elde etti ve bunları da kar amacı gütmeyen organizasyonlara bağışladı.

Vitalik Buterin’in Shiba Inu ve Akita Inu işlemlerinden bazıları, kaynak Etherscan

SHIB ve AKITA sert düştü

Gelişmenin etkisiyle SHIB, AKITA ve ELON’un fiyatlarında sert düşüşler görüldü. SHIB yüzde 38 ve AKITA yüzde 50’nin üzerinde değer kaybı yaşarken ELON, yüzde 80’den fazla düştü.

Buterin’in cüzdanına gelen bu ‘meme’ token’lardan rahatsız olduğu açık. Özellikle son birkaç haftada SHIB ve AKITA gibi token’ların piyasada prim yapması, çok sayıda benzer token’ın yaratıcıları tarafından Buterin’in cüzdanına gönderilmesine yol açtı. Ayrıca bu token’lardaki fiyat artışı, büyük bir ilgiyi beraberinde getirdiğinden Ethereum ağında işlem ücretlerinin yüksek oranda artmasına neden olmuştu. Buterin, bu şekilde kendi cüzdanını temizlerken aynı zamanda artan işlem ücretlerinin de düşmesini sağladı.

Buterin’in bu hamlesi, destek aldığı gibi tepki de çekti. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görülebildiği gibi, Ethereum’un kurucusu, köpek veya kedi temalı bu token’ları satarken biri “F.ck Vitalik Inu” şeklinde bir token oluşturup Buterin’in cüzdanına gönderdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Mert Yanıtla

    Çok güzel yapmış, çok da iyi yapmış. Sen misin çakallık yapıp adamın karizmasından faydalanmaya çalışan.